Zijad i Samira Kasumović grade karijeru u Holandiji: Tim koji dobija ne treba mijenjati (VIDEO)

“Samira ima svoj posao. S njenih deset zlatnih prstiju kao uspješna frizerka u Holandiji može veoma dobro i ugodno da živi, ali sam je nagovorio da počne da pjeva jer ima zaista lijep glas. Iza nas su zajednički nastupi na festivalu u Bihaću, a naša nova duetska pjesma ‘Iz srca te brišem’ naišla je na odličan prijem kod publike, pa je pjevamo i po nekoliko puta na nastupima, baš kao i našu duetsku pjesmu koju smo pjevali 2016. godine na festivalu u Bihaću, ‘Ovakva ljubav nigdje ne postoji’“, ispričao je Zijo

Zijad Zijo Kasumović je pjevač, Krajišnik sa adresom u Holandiji, voli pjesmu, muziku, pa samim tim ne žali ni da ulaže u karijeru.

Do sada je izdao nekoliko albuma u muzičkoj produkciji Hayat, s kojom već godinama ima izuzetno uspješnu saradnju, pa nam reče kako tim koji dobiva ne želi ni da mijenja.

U posljednjih nekoliko mjeseci sa Zijom na nastupima širom dijaspore je i njegova supruga Samira, koja je počela da pjeva baš na njegov nagovor.

“Samira ima svoj posao. S njenih deset zlatnih prstiju kao uspješna frizerka u Holandiji može veoma dobro i ugodno da živi, ali sam je nagovorio da počne da pjeva jer ima zaista lijep glas. Iza nas su zajednički nastupi na festivalu u Bihaću, a naša nova duetska pjesma ‘Iz srca te brišem’ naišla je na odličan prijem kod publike, pa je pjevamo i po nekoliko puta na nastupima, baš kao i našu duetsku pjesmu koju smo pjevali 2016. godine na festivalu u Bihaću, ‘Ovakva ljubav nigdje ne postoji’“, ispričao nam je Zijo.

A ljubav između Zije i Samire je zaista nešto posebno. Međusobno se pomažu, slažu i grade zajedničku karijeru i privatni biznis u Holandiji.

Međutim, ono što njih dvoje posebno izdvajaju je menadžer Hilmo Peljto, koji im je, kako rekoše, mnogo pomogao s nastupima, savjetima, a i dalje im pomaže.

“Da je barem malo više ljudi i poštenih menadžera kao što je Hilmo Peljto, siguran sam da bi za mnoge pjevače bilo puno bolje. Jednostavno, srećni smo što smo došli u ‘njegove ruke’”, rekla nam je Samira.

Zijo je poznat po tome da dosta ulaže i u muzičku opremu, ozvučenja, a, kako kaže, nedavno je za sebe i Samiru kupio dva najnovija mikrofona. Samo jedan košta 1.500 eura.

“Jednostavno želimo da budemo pravi profesionalci na bini”, kaže nam Zijo.

Na kraju dodaje da je za njega i Samiru jedna od najprofesionalnijih i najpoštenijih pjevačica na estradi neprevaziđena Šemsa Suljaković, s kojom su imali nekoliko zajedničkih nastupa.

Tekst i foto:  “Avaz”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!