Uhapšeni Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić, policija sumnja da je Sead Sadiković bio meta

Policija sumnja da je Sadiković bio meta ali za sada ne mogu da govore o motivu jer se istraga nastavlja

Foto: Printscreen

Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić uhapšeni su popodne zbog sumnje da su kasno sinoć, nešto poslije 23 sata, bacili bombu centru Bijelog Polja, ispred kuće novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića.

Policija sumnja da je Sadiković bio meta ali za sada ne mogu da govore o motivu jer se istraga nastavlja, piše portal Vijesti.me.

“Izuzeti su svi tragovi s lica mjesta koji su potrebni za vještačenje i biće upućeni na odgovarajuća vještačenja. Pored toga, izuzimaju se video snimci s okolnih objekata, a takođe pribavljaju se i drugi dokazi radi identifikacije izvršilaca ovog krivičnog djela”, kazao je Denis Zvrko, osnocni državni tužilac u Bijelom Polju.

Eksplozija se desila sinoć poslije 23 sata, a Sadiković u tom trenutku nije bio kući, ali jeste njegova supruga koja ga je obavijestila šta se desilo u njihovom dvorištu.

“Tu stalno parkiram auto, tu je parkirao neko drugi, e dobra je stvar sada neće smjeti da parkiraju na moje parking mjesto. Ne zna šta da kažem. Ovo je ipak jadno, mučno i bručno priči Crne Gore”, kazao je novinar TV Vijesti Sead Sadiković.

Sadiković je ranije danas poručio da vjeruje da će istražitelji nastojati da riješe slučaj.

“Mislim da nije rješenje naći izvršitelja i njegovog nalogodavca. Jeste uslov bez kog se ne može, ali nije konačno rješenje, mora se naći još i nalogodavac nalogodavca i dalje sve do političkog inspiratora”, kazao je Sadiković.

U eksploziji bombe, najvjerovatnije kašikare, oštećen je automobil koji ne pripada Sadikoviću već Bjelopoljcu s prebivalištem u Austriji koji se juče tim rent a kar vozilom beogradskih registracija dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!