Kapisoda: Do plasmana na Svjetsko prvenstvo bez sponzorstva ijedne državne firme! (VIDEO)

“Svi su nas odbili koga god sam pitao, kome sam se god obratio! Svi sponzori koje imamo na dresu su privatne firme. Mi smo imali u prošlosti neke državne firme koje su nam bili sponzori ali to je trajalo godinu-dvije”

Gost emisije “Drugačija radio veza” na Anteni M bio je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, a govorio je o plasmanu naše reprezentacije na Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Grčke, u bajkovitom ambijentu SC Morača.

Legendarni rukometni as podsjetio je na sjajne rezultate svih rukometnih selekcija, u muškoj i ženskoj konkurenciji, činjenicu da su u posljednjih nekoliko godina redovni akteri takmičenja u najjačoj evropskoj konkurenciji i zaključio:

“Mislim da je za jednu malu državu to meteorski uspjeh, ne samo u ovom sportu. Svaki plasman bilo koje naše reprezentacije u sportu sa loptom, globalnom sportu je meteorski uspjeh“.

Kapisoda je naglasio sjajan rad sa mladim kategorijama, pun je optimizma da iz te male ali odabrane baze dolaze novi reprezentativci, a fenomenalni Radojica Čepić predvodnik je novoga talasa u crnogorskom rukometu.

“On je naš biser, lider u juniorskim selekcijama. Uspjeli smo ga odnjegovati i mislim da je bilo vrlo hrabro što smo mu dali priliku na Evropskom prvenstvu na kojem je opravdao očekivanja i dokazao je da je jedan od igrača koji će da bude stub naše reprezentacije u budućnosti. Njegov kvalitet igre jedan na jedan je nevjerovatan“.

Vodila je Crna Gora sinoć tokom cijelog meča, ali je krajem prvog poluvremena Grčka na krilima Cirasa uhvatila tempo i rezultatski se primakla. U tim trenucima pokazao se kao i uvijek čudesni Simić i svojim odbranama podigao cijelu “Moraču“ na noge što je dalo vjetar u leđa našim momcima.

“Simo je čudo! On je jedan od najboljih golmana Evrope, ta njegova energiju koju nosi nevjerovatna je. Kod nas u našem sportu je golman pola ekipe, a on je upravo to. Imamo malog Banja (Branko Vujović) koji je odličan desni bek, Miloš (Vujović) je najbolje krilo Evrope… Da ne spominjem sve njih sada“.

Predsjednik RSCG kaže da je našu reprezentaciju, gdje god smo igrali, krasio timski duh i prepoznatljiva energija. Svi ostavljaju srce na terenu. To se najbolje pokazalo na Evropskom prvenstvu na kojem je naša selekcija ostvarila najbolji rezultat u novijoj istoriji osvajanjem 11. mjesta. Na takav odnos prema nacionalnom dresu odgovorila je sinoć adekvatno publika.

“Ljudi gledaju kako igramo, koliko dajemo na terenu… Mi bez navijača ne bismo ostvarili sve ove rezultate. Mnogo nam znače i volio bih da u budućnosti imamo neku veću arenu sa još nekoliko hiljada mjesta. Atmosfera je sinoć bila nevjerovatna i hvala im na tome“.

Rezultati koje ostvaruju naši momci još su značajniji kad se zna koliko je mala baza, sa limitiranim budžetom i infrastrukturom koja nije na zavidnom nivou. Kapisoda je saopštio podatak zbog kojeg bi na mnogim adresama trebalo da se zamisle, a i zastide: rukometna reprezentacija Crne Gore nema nijednu državnu firmu kao sponzora!

„Mi nemao nijednog sponzora, nijedna nam državna firma nije sponzor! Svi su nas odbili koga god sam pitao, kome sam se god obratio! Svi sponzori koje imamo na dresu su privatne firme. Mi smo imali u prošlosti neke državne firme koje su nam bili sponzori ali to je trajalo godinu-dvije”.

Na opasku voditelja da je, možda, tako zbog toga što preglasno pjevaju himnu Crne Gore, Kapisoda se samo osmjehnuo.

Čitavu emisiju možete pogledati u nastavku.

Idi na VRH
error: Content is protected !!