Pogledajte snimak pljačke u Karlovcu: Plinom digli u vazduh bankomat, djelovi letjeli svuda (VIDEO)

Bankomat su napunili plinom, a pred kraj videa vidi se snažna eksplozija koja je potpuno odvalila bankomat. Pritom su se otvorila vrata trgovine na čijoj se vanjskoj strani nalazi bankomat, a cijela zgrada se zatresla

Foto: Printscreen

Karlovčane koji stanuju u naselju Dubovec sinoć je prije tri sata ujutro probudila snažna eksplozija.

Eksplozija se dogodila na bankomatu karlovačke banke. Bankomat je potpuno uništen, a razbojnici su pobjegli s plijenom.

Kompanija za videonadzor CDS Bond, čije nadzorne kamere snimaju opljačkani bankomat, Indexu je ustupila snimak spektakularne pljačke.

Eksplozija bankomata vidi se na 5:30 minuti videa.

Na snimku se vidi kako je pored bankomata stao karavan sive boje iz kojega je izašao jedan muškarac s kapom na glavi. Nakon nekog vremena, iz vozila je izašao i drugi muškarac s kapuljačom. Bankomat su napunili plinom, a pred kraj videa vidi se snažna eksplozija koja je potpuno odvalila bankomat. Pritom su se otvorila vrata trgovine na čijoj se vanjskoj strani nalazi bankomat, a cijela zgrada se zatresla. Međutim, razbojnici su očito dozirali eksploziju jer nisu popucala stakla, a netaknut je ostao i bankomat druge banke s druge strane ulaza, piše Tuzlanski.ba.

Krhotine bankomata razasute su i desetak metara po parkiralištu. Pljačkaši su ušli kroz razvaljena vrata i za nekoliko trenutaka s novcem istrčali prema automobilu i odvezli se u nepoznatom smjeru.

Policija je jutros izvijestila da su u 2:39 primili dojavu građana da je došlo do eksplozije i oštećenja bankomata, prilikom čega je nastala materijalna šteta, kao i da nema povrijeđenih osoba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!