Misterija o kojoj bruji Amerika: Otišao da se spusti niz skijašku stazu, nakon šest dana nađen 4.700 km dalje

Filippidis je pronađen u skijaškoj odjeći i u prilično lošem mentalnom stanju. Sa sobom je imao čak i skijašku kacigu. Nema pojma šta se dogodilo i kako je završio na potpuno drugoj strani SAD-a. Zanimljivo je da je u Kaliforniji pronađen s novom frizurom i novim iPhoneom, ali u identičnoj skijaškoj opremi u kojoj je posljednji put viđen

Foto: New York State Police

Jedan obični skijaški vikend za Constantinosa Dannyja Filippidisa (49) iz Toronta na kraju se pretvorio u misterioznu avanturu o kojoj već danima bruji cijela Amerika.

Otac dvoje djece otišao je s porodicom na skijanje na planinu Whiteface u državi New York i sve je bilo idilično do nekoliko minuta prije zatvaranja žičara. Danny je poručio ženi da želi još jednom da se spusti niz skijašku stazu. To je i napravio, ali više se nije vratio. Pronašli su ga šest dana poslije u Sacramentu u Kaliforniji. Čak 4.700 kilometara od mjesta gdje je posljednji put viđen!

Filippidis je pronađen u skijaškoj odjeći i u prilično lošem mentalnom stanju. Sa sobom je imao čak i skijašku kacigu. Nema pojma šta se dogodilo i kako je završio na potpuno drugoj strani SAD-a.

Policija države New York potvrdila je da je muškarac pronađen, ali da djeluje zbunjeno i da uopšte nema ideje kako se našao u Sacramentu. Međutim, zanimljivo je da je u Kaliforniji pronađen s novom frizurom i novim iPhoneom, ali u identičnoj skijaškoj opremi u kojoj je posljednji put viđen.

Njegovi prijatelji ne vjeruju da je u Kaliforniji došao avionom, budući da je Kanađanin svoj pasoš ostavio u hotelu ski resorta. Policija je potvrdila da nema nikakvih povreda i da je u dobrom fizičkom stanju.

“Nema nikakvih pomaka u istrazi. Svima ponavlja da se uopšte ne sjeća posljednjih pet-šest dana”, rekao je John Tibbitts iz njujorške policije.

S druge strane, policija iz Sacramenta uspjela je da iz Filippidisa izvuče nekoliko detalja.

“Rekao nam je da je puno spavao posljednjih dana i da se uopšte ne sjeća kako je došao iz tačke A do tačke B. Ali sjeća se da ga ja iskrcao vozač kamiona…”

Policija je na svojim stranicama i objavila fotografiju izgubljenog muškarca i zamolila je sve koji su bili u kontaktu s njim da se jave, piše Jutarnji.hr.

Filippidis nikada nije imao mentalnih problema, problema s pamćenjem, a potvrđeno je da nije uzimao nikakve droge…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!