Đukanović: Neću vam otkriti ime predsjedničkog kandidata, zato što ga još ne znam

On smatra da nijesu u cajtnotu, iako je ostalo još dva mjeseca do predsjedničkih izbora koji su zakazani za 15. april

Foto: Printscreen

Neću vam otkriti ime kandidata, zato što ga još ne znam ni ja, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On smatra da nijesu u cajtnotu, iako je ostalo još dva mjeseca do predsjedničkih izbora koji su zakazani za 15. april.

“Imali smo zgusnut kalendar izbornih obaveza. Ne samo da je opozcija promovisala ideju da se naprije završe izbori u Beranama i Ulcinju i da se onda posveti traženju više njih ili jedinstvenog opozicionog kandidata za predsjdničke izbore, nego smo sličan rezon imali i mi. Dakle, da rješavamo probleme, onako kako oni kalendarski dolaze, a istovremeno razmišljamo svi kako na optimalan, najracionalniji način upotrijebiti svoje resurse”, kazao je Đukanović na Kongresu Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY) u hotelu “Splendid” u Bečićima.

Prema njegovim riječima, jasno je da kada jedan tim izlazi na teren, određuje njegov sastav u zavisnosti od toga kako će izgledati i tim protivnika.

“DPS je svakako ubjedljivo najjači igrač na crnogorskoj političkoj sceni i to valjda ne treba dokazivati. Mi imamo spremnih više kandidata, za koje smo sigurni da mogu da pobijede na predsjedničkim izborima, ali ko će biti kandidat zavisi od mnogo čega. Podešavamo svoju taktiku jer nas, naravno, i nakon toga čekaju izbori u Podgorici i još jednom broju opština. Danas ne možemo govoriti da smo u cajtnotu, ali jesmo u završnoj fazi partijske procedure za definisanje predsjedničkog kandidata“, rekao je Đukanović. 

On je, prenose “Vijesti”, kazao i da je ubijeđen da će kandidat DPS-a biti i novi predsjednik Crne Gore.

“Smatram da nijesmo u cajtnotu, već u završnoj su proceduri izbora kandidata. Imamo nekoliko kandidata, a u narednih par dana znaćete ko je”, kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao da su u završnoj fazi konsultacija oko toga ko će biti gradonačelnik Cetinja i da će u narednih para dana biti poznato i ko je u pitanju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!