Udovica čuvenog psihijatra Dušana Kosovića želi da pokloni KCCG 200.000 dolara

Kako je istaknuto u dokumentima koje je objavila Vlada, namjera Rukako Fujihira Kosovich je da se novac iskoristi za opremanje odjeljenja u psihijatrijskoj klinici, kao i za osavremenjavanje biblioteke koja će biti sastavni dio nje

Udovica psihijatra Dušana Kosovića, Rukako Fujihira Kosovich, želi da Kliničkom centru Crne Gore donira 200.000 dolara za opremanje nove klinike za psihijatriju.

Kako je istaknuto u dokumentima koje je objavila Vlada, namjera Rukako Fujihira Kosovich je da se novac iskoristi za opremanje odjeljenja u toj klinici, kao i za osavremenjavanje biblioteke koja će biti sastavni dio nje.

Akademik Dušan Kosović rođen je 1926. godine u Gornjim Trepčima kod Nikšića. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a gimnaziju u Nikšiću.

Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gdje je i specijalizirao neuropsihijatriju. Tri godine kasnije odazvao se pozivu Medicinskog centra pri Njujorškom univerzitetu, gdje je proveo dvije godine na specijalizaciji.

Po povratku u domovinu, osnovao je psihijatrijsko-neurološku službu u Crnoj Gori koja do tada nije postojala. Ubrzo je opet otišao u SAD, gdje je proveo veći dio života radeći kao neuropsihijatar u Njujorku.

Naši iseljenici imaju samo riječi hvale za njega. Zahvaljujući njemu, mnogi od njih danas uživaju u penzionerskim danima…

Prije nekoliko godina vratio se u Crnu Goru, tačnije u Herceg Novi, gdje je i umro 28. juna 2015. godine u 89. godini, piše CdM.

Foto: montenegro-canada.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!