KCCG: Ljekari nisu mogli da zaključe da je petnaestomjesečni P. J. fizički zlostavljan

“Nakon uvida u ljekarske izvještaje i pojašnjenja dobijenih od ordinirajućih ljekara, Komisija je zaključila da prilikom prijema i tretmana P. J. u KCCG su preduzete sve radnje u vidu pregleda i radiološke dijagnostike, dok se iz kliničke slike nije moglo zaključiti da ima elemenata nasilja nad pacijentom”, piše u saopštenju

Klinički centar Crne Gore (Foto: Fokuspress.com)

Ljekari na osnovu kliničke slike maloljetnog P. J. u januaru nijesu mogli da zaključe da je dijete bilo fizički zlostavljano, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Iz te ustanove kazali su da je Komisija za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga KCCG danas na sjednici analizirala medicinsku dokumentaciju, sada pokojnog dječaka, kao i odluke i radnje u toku njegovog liječenja. 

“Nakon uvida u ljekarske izvještaje i pojašnjenja dobijenih od ordinirajućih ljekara, Komisija je zaključila da prilikom prijema i tretmana P. J. u KCCG su preduzete sve radnje u vidu pregleda i radiološke dijagnostike, dok se iz kliničke slike nije moglo zaključiti da ima elemenata nasilja nad pacijentom”, piše u saopštenju. 

Iz KCCG su kazali da su “postojeće povrede odgovarale opisanom nastanku, kako su to ljekarima prezentovali pratioci koji su doveli pacijenta na pregled”, prenose “Vijesti”.

Maloljetni P. J. preminuo je u ponedjeljak od povreda koje mu je zadao očuh Nermin Šišić.

Centar za ženska prava prekjuče je obavijestio Klinički centar Crne Gore i Ministarstvo zdravlja da je, prema prijavama, Šišić 6. januara u pratnji komšije doveo u Dječju bolnicu petnaestomjesečnog P. J, koji je imao povrede ispod očiju.

Da je petnaestomjesečni dječak, koji je u ponedjeljak preminuo od posljedica batina očuha, u januaru bio u KCCG, potvrdila je juče i direktorica te ustanove Zorica Kovačević. 

Ona je juče kazala da je P. J. 6. i 7. januara primio adekvatnu zdravstvenu njegu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!