Braća Kezunović, pravnik i ljekar u Njujorku, posjetili Generalni konzulat: Spremni da pomognu studentima koji planiraju školovanje u SAD

“Braća Kezunović su veoma uspješna priča i pokazatelj mladim ljudima u Crnoj Gori da se može uspjeti i daleko od kuće, u zemlji koja daje šansu svima, ali gdje se mora biti spreman na mnoga odricanja”, piše na sajtu Uprave za dijasporu

Braća Dejan i Nebojša Kezunović boravili su u Generalnom konzulatu u Njujorku.

U pitanju su dvojica mladih i veoma uspješnih ljudi, državljani Crne Gore.

Dejan Kezunović je rođen u Sarajevu 1985. godine. Osnovnu školu završio je u Podgorici, dok je srednju i dalje školovanje nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon završetka školovanja radio je u nekoliko pravnih firmi, a sada je advokat u prestižnoj advokatskoj kancelariji na Menhetnu, u Njujorku.

Nebojša Kezunović, rođen 1983. godine u Sarajevu. Osnovnu školu završio je u Podgorici, nakon čega je sa bratom došao u SAD. Sa uspjehom je završio srednju školu i odlučio da upiše Medicinski fakulet. Nakon fakulteta završio je i magistarske i doktorske studije. Trenutno radi u jednoj od najboljih medicinskih klinika u Njujorku, “Isak Mount Sinai”, kao naučnik i istraživač u oblasti neurohirurgije. Autor je velikog broja naučnih radova, piše na sajtu Uprave za dijasporu.

U razgovoru sa konzulom Amerom Cikotićem istakli su da sa ponosom ističu da su iz Crne Gore i da nikada ne zaboravljaju svoju domovinu.

Iako žive duže od 15 godina u SAD, redovno dolaze u Crnu Goru.

“Braća Kezunović su veoma uspješna priča i pokazatelj mladim ljudima u Crnoj Gori da se može uspjeti i daleko od kuće, u zemlji koja daje šansu svima, ali gdje se mora biti spreman na mnoga odricanja”, piše na sajtu Uprave za dijasporu.

Na predlog konzula Cikotića, braća Kezunović su spremni da, tokom boravka u Crnoj Gori, održe predavanja mladima na Medicinskom i Pravnom fakultetu, da budu na vezi sa Univerzitetom Crne Gore i da savjetodavno pomognu svim našim studentima koji planiraju da školovanje nastave u SAD.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!