Bijela kuća o “sanjarima”: Mladi migranti neće biti prioritet za deportaciju

“Oni nijesu prioritet za deportaciju”, rekao je američki zvaničnik i dodao da migranti mogu ostati jako dugo u SAD ako su “van videokruga” i nemaju kriminalni dosije. Keli je rekao da vjeruje da će američki predsjednik Donald Tramp produžiti program koji štiti mlade imigrante dovedene kao djeca u tu zemlju

Foto: Printscreen

Šef kabineta američkog predsjednika, Džon Keli, izjavio je danas da grupa od oko 690.000 mladih ljudi, nazvanih “sanjarima” (dreamers), koji su ilegalno došli u SAD kao djeca, neće biti priotitet za deportaciju.

Hiljade mladih rođenih u Meksiku bili su zaštićeni od deportacije u okviru programa za mlade. Taj program je omogućio mladim imigrantima da studiraju i dobiju dozvole za rad iako su nelegalno ušli u SAD.

Keli je rekao novinarima u Bijeloj kući da “sanjari” neće biti deportovani, iako im je istekao program zaštite uveden 2012, za vrijeme bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, a Kongres još nije usvojio zakon koji bi ih zaštitio od deportacije, pišu “Vijesti”.

“Oni nijesu prioritet za deportaciju”, rekao je američki zvaničnik i dodao da migranti mogu ostati jako dugo u SAD ako su “van videokruga” i nemaju kriminalni dosije.

Keli je rekao da vjeruje da će američki predsjednik Donald Tramp produžiti program koji štiti mlade imigrante dovedene kao djeca u tu zemlju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!