Prve barske trojke, Klaudija, Natalija i Gabrijela Vučetić, proslavile punoljetstvo

Klaudija, Natalija i Gabrijela su učenice Srednje medicinske škole u Podgorici, što je bila želja njihovog oca. Najmlađa od njih, Gabrijela, je medicinski kozmetičar, Natalija je farmaceutski tehničar, a najstarija, Klaudija je laboratorijski tehničar. Zahvaljujući slozi, međusobnom razumjevanju, ali i ljubavi, ove djevojke hrabro koračaju kroz život. Naravno, osim majke koja im je oslonac, tu su brat i sestra kao velika podrška u svakom momentu.

Prije osamnaest godina u Baru su se rodile prve trojke – Klaudija, Natalija i Gabrijela Vučetić, a juče su proslavile punoljetstvo.

Dolaskom na svijet obradovale su kuću Vučetića, ali i čitav grad. Majka Irena prisjetila se njihovog rođenja i odrastanja.

„Kada pogledam unazad, čini mi se kao da su se juče rodile. Najvažnije mi je bilo da su zdravo došle na svijet. S obzirom na to da sam jedinica, željela sam da mi ćerka Tijana ima sestru, ali Bog nas je obradovao i dao nam je na svijet tri prelijepe ćerke – Klaudiju, Nataliju i Gabrijelu. S obzirom na to da su bile tri bebe, nije bilo lako. Možete vi dvije bebe – jednu na jednu, drugu na drugu ruku, ali šta sa onom trećom? Na svu sreću, imala sam pomoć i podršku od svekrve, kao i pokojnog muža i svekra. Normalno, i sin Marko i ćerka Tijana su uvijek bili tu. Sve je to nekako bilo uhodano, pomagali smo se, tako da u našoj kući nikad nije bilo teško. Svi smo bili tu jedan za drugog, kao dobro društvo. Muž je radio privatne poslove, pa kada bi djeca došla iz škole ručali bi na brzinu, a onda svi pomagali. Kada bi pošli da radimo, za sat vremena je sve bilo završeno i došli bi kući srećni i zadovoljni“, sjeća se Irena.

“NIŠTA NAM NIJE BILO TEŠKO”

Trojke su plod prave i iskrene ljubavi, ali i zajedničkog truda njihovih roditelja, piše barinfo.me.

„To je isto kao kada biljku gajite sa velikom ljubavlju. Ona nikada ne može da uvene, samo raste i cvjeta svakim danom. Jeste da smo bili mladi, ali smo kao roditelji gajili našu porodicu kao tu biljku. Svaki dan je bio samo uspjeh i zato nam ništa nije bilo teško u životu, jer smo znali da će se naši rezultati jednog dana primijetiti i vratiti. Dobri su ljudi, a to je najvažnije za jednu porodicu, da imate dobru djecu koja vas prate i slušaju u životu“, zadovoljno je kazala Irena.

Klaudija, Natalija i Gabrijela su učenice Srednje medicinske škole u Podgorici, što je bila želja njihovog oca. Najmlađa od njih, Gabrijela, je medicinski kozmetičar, Natalija je farmaceutski tehničar, a najstarija, Klaudija je laboratorijski tehničar. Zahvaljujući slozi, međusobnom razumjevanju, ali i ljubavi, ove djevojke hrabro koračaju kroz život. Naravno, osim majke koja im je oslonac, tu su brat i sestra kao velika podrška u svakom momentu.

NISU SE ODVAJALE

Natalija je za Bar Info i Radio Bar kazala da se njih tri nikada nisu odvajale.

„Bile smo non-stop zajedno. Naravno da nismo uvijek bile složne, ne može da bude samo lijepih trenutaka. Desi se da nam nešto zasmeta, posvađamo se, ali to prođe odmah”, prisjetila se Natalija.

Iako najmlađa, Gabrijela je uvijek bila inicijator svih događaja.

„Uvijek sam ja bila ona koja je imala planove i ideje. Njih dvije me nikada ne bi podržale u početku, ali bi na kraju uvijek poslušale ono što ja kažem. Mada, uglavnom bi se dogovarale i svaka je imala svoju ulogu. Ja sam ta koja je davala predloge, Natalija je to razmatrala, a odluku je na kraju donosila Klaudija“, istakla je Gabrijela i dodala da u životu sve dijele, ali da im se nikada nije svidio isti momak.

„Svaka ima svoj ukus, za sada nismo imale problema, valjda ih nećemo ni odsad imati. Simpatije su tu, dođu i prođu, a sestra je zauvijek. Treba uvijek da budemo na sestrinoj strani i da podržavamo jedna drugu“, kazala je Gabrijela.

GOST NA PROSLAVI I RADOMIR NOVAKOVIĆ CAKAN

Proslavi punoljetstva prisustvovala je i osoba koja ih je pratila od samog rođenja, novinarka Nedeljka Cica Pavlović, koja je među prvima zabilježila njihovu priču.

“Prvi su o tome govorili Radio Bar, ‘Barske novine’ i ‘Politika express’. Bilo je to prilično teško vrijeme, ali pamtim i tada Irenin osmjeh, kada nije bilo baš lako da se gleda u budućnost, bilo je prisutno puno i razmišljanja i straha. Ali, nešto se lijepo dogodilo. Sjajni ljudi iz naše zemlje, ali i svijeta, naročito UNHCR, učinili su da Vučetićima olakšaju makar one početne dane. Tu je bio i Crveni krst, ali posebno bih istakla tadašnjeg gradonačelnika Borislava Lalevića koji je svesrdno pomogao. Stigli su pokloni od Opštine, ali i svih drugih ljudi. Irena i Petar su to primili na neobičan način, ali je njihovo srce pokazivalo samo sreću“, prisjetila se Cica ovog i srećnog događaja.

Pozivu na proslavi punoljetstva se, kao građanin Bara, odazvao i predsjednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković Cakan, izrazivši zadovoljstvo što je kao gost pozvan u kuću Vučetića.

“Mi smo, prije svega, sugrađani i volim da upoznajem ljude iz mog grada. Volim i da pokušam da pomognem ako neko ima problem. Drago mi je što vidim da je ova kuća puna pozitivne energije, osmjeha i da, bez obzira na to koliko je teško vrijeme, vi se snalazite, borite, živite i djecu ste izveli na pravi put. Vama kao roditelju svaka čast, a vi, djeco, imate dobar zadatak u narednom periodu da majki i vašim bližnjima na neki način vratite ovo što su uložili u vas. Ne mislim na materijalno, jer ono dođe i prođe. Budite ono što je vaša majka, uvijek sa osmjehom, vedrog duha. Težite ka svom cilju, jer čovjek što zamisli, nemoguće je da ne ostvari. Želim vam srećnu budućnost, školske dane i nadam se jednog dana da ćete me pozvati kada budete osnovale porodicu“, poručio im je Novaković i u ime firme „Cakan sport“ uručio poklon vaučer.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!