Ljoro Nrekić novi predsjednik Opštine Ulcinj?

“DPS će insistirati da dobijemo mjesto prvog čovjeka grada. Očekujem da budem novi predsjednik Opštine, ali će o tome odlučiti partijski organi. Ukoliko budem prvi čovjek grada, imam jasnu viziju šta treba uraditi da bi građani Ulcinja živjeli bolje”, kazao je Nrekić za CdM. Jedna od prvih stavki koju je najavio je da će “očistiti lokalnu upravu od neradnika”

Foto: Printscreen

Nosilac liste DPS na upravo završenim izborima u Ulcinju, Ljoro Nrekić, najvjerovatnije će biti novi predsjednik te opštine, saznaje CdM.

DPS je ranije najavio da će oni tražiti da njihov čovjek bude prvi čovjek grada. Da od toga ne odustaju, CdM-u je potvrdio i Nrekić. Kaže da ih na to obavezuje podrška građana, odnosno to da je DPS najjača partija u Ulcinju sa devet mandata.

“DPS će insistirati da dobijemo mjesto prvog čovjeka grada. Očekujem da budem novi predsjednik Opštine, ali će o tome odlučiti partijski organi. Ukoliko budem prvi čovjek grada, imam jasnu viziju šta treba uraditi da bi građani Ulcinja živjeli bolje”, kazao je Nrekić za CdM.

Jedna od prvih stavki koju je najavio je da će “očistiti lokalnu upravu od neradnika”.

“U lokalnoj samoupravi ima dosta zaposlenih koji ništa ne rade. To ćemo riješiti. Formiraćemo dobar tim novih i mladih ljudi koji žele da rade. Nećemo dozvoliti da na posao dolaze oni koji ne rade”, jasan je Nrekić.

Tvrdi da im je plan da razviju Ulcinj, realizuju brojne važne infrastrukturne projekte i od Ulcinja stvore grad gdje se ostaje i privređuje, a iz kojeg se ne odlazi.

“Na listi najvažnijih je magistralni put koji radi država Crna Gora od Kruta do Ulcinja, vrijedan šest emiliona eura. Počeo je projekat koji kompanija Karisma sprovodi na Ulcinjskoj rivijeri, u vrijednosti većoj od 30 miliona. Gotovo 20 miliona biće uloženo u cjelokupnu vodovodnu infrastrukturu. CEDIS će pet miliona uložiti u elektro mrežu, a biće izgrađena i kanalizaciona mreža za četiri naselja”, naglasio je Nrekić.

DPS u Ulcinju ne može sam da formira vlast. Ovih dana će početi razgovore sa potencijalnim partnerima, prenosi CdM.

Na juče održanim izborima u Ulcinju DPS i Forca osvojili su po devet mandata, koalicija “Probudi se Ulcinju” ima sedam, po tri mandata DUA i SD, a dva je uzeo GP URA. Lokalni parlament ima 33 odbornička mjesta. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!