Fabrika oružja “Tara” zatvorena do daljeg, radnici i dalje životno ugroženi

Izvršni direktor fabrike Radoje Kljajević je rekao da se radi o dvojici iskusnih i stručnih radnika, koji su na tim i sličnim poslovima radili duže od deset godina. On je, u ime kompanije, najavio svu moguću pomoć i podršku povrijeđenim radnicima i njihovim porodicama, izrazivši nadu da će se njihovo zdravstveno stanje poboljšati

Juče u krugu KBC u Podgorici (Foto: Printscreen/TRCG)

Fabrika oružja “Tara” do daljeg neće raditi, poručio je menadžment.

“Stručne službe fabrike oružja ‘Tara’ stalno sprovode mjere zaštite na radu, svakodnevno kontrolišu proces rada u svim cjelinama, kako bi se rizik od neželjenih događaja sveo na najmanji stepen”, saopštio je menadžment kompanije.

Ipak, kažu, i pored svega preduzetog i postupanja po propisanim tehnološkim postupcima i pravilima zaštite na radu, juče se dogodila se nesreća. 

Nadležni organi obavili su uviđaj.

“Tokom jučerašnjeg dana, menadžment kompanije ‘Tara Aerospace nad defence products AD’, u saradnji sa najvišim državnim institucijama, je preduzeo sve dostupne mjere i aktivnosti kako bi se povijeđenim radnicima Radovanu Čobeljiću i Maksimu Vujičiću. pružila neophodno potrebna zdravstvena njega. Nakon zbrinjavanja u KBC u Podgorici i pružene adekvatne medicinske pomoći, povrijeđeni radnici su prevezeni na VMA u Beogradu, gdje im je pružena neophodna medicinska pomoć. Prema informacijama kojima raspolažemo, u ovom trenutku oba radnika su i dalje životno ugrožena”, piše u saopštenju, prenosi rtcg.me.

Izvršni direktor fabrike Radoje Kljajević je rekao da se radi o dvojici iskusnih i stručnih radnika, koji su na tim i sličnim poslovima radili duže od deset godina.

On je, u ime kompanije, najavio svu moguću pomoć i podršku povrijeđenim radnicima i njihovim porodicama, izrazivši nadu da će se njihovo zdravstveno stanje poboljšati.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!