Crnogorci sa Kosova pisali Ramušu Haradinaju: Hitno riješite naš položaj

Iz Udruženja napominju da još nijesu ustavna kategorija, pa jedino kroz Strategiju o integraciji i afirmaciji crnogorske zajednice na Kosovu vide mogućnost svog ekonomskog oporavka i zaštite sveukupnog položaja i identiteta

Slobodan Vujičić (Foto: Printscreen)

Udruženje Crnogoraca Kosova uputilo je apel premijeru Ramušu Haradinaju da, u skladu sa datim obećanjima i obavezama koje proizilaze iz Strategije o integraciji i afirmaciji crnogorske zajednice na Kosovu, što hitnije riješi njihov sveukupni položaj i zastiti ih od asimilacije i nestajanja.

“U ovim teškim vremenima u kojma se nalazi cjelokupno kosovsko društvo, mi Crnogorci smo potpuno nežaštićeni i najranjivija smo etnička zajednica, što je istorijski i etički nepravedno”, kazao je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodan Vujičić.

Iz Udruženja napominju da još nijesu ustavna kategorija, pa jedino kroz Strategiju o integraciji i afirmaciji crnogorske zajednice na Kosovu vide mogućnost svog ekonomskog oporavka i zaštite sveukupnog položaja i identiteta.

“Stoga i očekujemo od premijera da upotrebi svoja ovlšćenja i pomogne nam u ostvarivanju naših najosnovnijih prava”, navodi se u saopštenju Udruženja Crnogoraca Kosova, koje prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!