“O, moj Bože”: Jahta naletjela na čamac, ribari u posljednjoj sekundi izbjegli smrt (VIDEO)

Dramatičan snimak pokazuje trenutak u kojem se deset metara dugačka jahta u punoj brzini zariva u ribarski čamac

Foto: Printscreen

Nevjerovatan snimak stiže iz Oregona, gdje je troje ljudi, zbog naleta jahte, jedva izvuklo živu glavu.

Incident, koji se prije nekoliko mjeseci dogodio na rijeci Columbia, je, piše Jutarnji.hr, snimljen zahvaljujući GoPro kameri, a krenule su i sudske tužbe.

Dramatičan snimak pokazuje trenutak u kojem se deset metara dugačka jahta u punoj brzini zariva u ribarski čamac.

Jahta pripada Marlinu Lee Larsenu, dok je čamac u vlasništvu Bryana Maessa.

Maess je ribario u društvu dvije osobe kada je primijetio da im se približava jahta u punoj brzini. Maess je počeo da maše rukama i viče, kako bi ga primijetili, ali im je ubrzo postalo jasno da jahta nema namjeru da se zaustavi.

“O moj Bože!”, može se čuti kako govori jedan od putnika na čamcu, prije nego što su sve troje spas potražili skokom u hladnu rijeku.

Samo nekoliko trenutaka kasnije jahta se zarila u čamac…

Maess, 47-godišnji policajac koji se u slobodno vrijeme bavi i ribarstvom, kaže da je pretrpio povrede zgloba, noge i ruke. I drugeb dvije osobe su povrijeđene.

Larsen (75) se brani da iz sjedećeg položaja nije mogao da vidi čamac. Međutim, jedan od putnika na jahti otkrio je lokalnim medijima da je Larsen telefonirao dok je vozio i da zbog toga nije primijetio pet metara dugačak čamac.

Međutim, Larsen je odmah krenuo da se brani tvrdnjom da je telefon koristio ujutro, prije nego što je isplovio. Sve ostale tvrdnje nazvao je “lažnim vijestima”.

Policija je potvrdila da alkohol i droge nijesu bili uzrok nesreće, a Larsena su optužili za nesavjesnu vožnju i izazivanje nesreće zbog nemara.

Larsen je odbacio optužbe, a Maess je odlučio ga tuži i traži oko 400.000 dolara odštete. Isto če uraditi i ostala dva putnika iz ribarskog čamca. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!