Ubistvo Olivera Ivanovića: Policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera

Direktor Instituta sudske medicine Arsim Gerxhaliu rekao je da je Ivanović pogođen s udaljenosti veće od jednog metra

Foto: Printscreen

Kosovska policija preuzela je snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, izjavio je danas regionalni šef operative Policije Kosova Željko Bojić.

On je rekao da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli koristiti u istrazi ubistva Ivanovića.

Nije mogao da precizira šta se tačno nalazi na snimcima.

Na kući u kojoj je sjedište Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” u Mitrovici, ispred koje je ubijen Ivanović, nalaze se sigurnosne kamere.

Ako su one bile u funkciji, onda su nesumnjivo zabilježile i trenutak kad je Ivanović ubijen, prenosi Radio Kontakt plus.

UBIJEN IZ “DUGE DEVETKE”

U preliminarnom izvještaju obdukcije tijela Olivera Ivanovića konstatuje se da je ubijen sa šest metaka iz pištolja Zastava M70A srbijanske proizvodnje, poznatog kao “duga devetka”, javljaju prištinski mediji.

Obdukcija je, prema zahtjevu porodice, izvršena u Kliničko-bolničkom centru u Mitrovici i njome su rukovodili ljekari Instituta sudske medicine Kosova. Tanjug navodi da je na čelu tima obducenata bila Suzana Matejić sa Medicinskog fakulteta u Mitrovici.

Direktor Instituta sudske medicine Arsim Gerxhaliu rekao je da je Ivanović pogođen s udaljenosti veće od jednog metra.

“Naša ekipa je bila kompletna. Bio sam ja kao rukovodilac, dr Bergita Curri, četiri tehničara i fotograf. Obdukcija je izvršena pod mojim rukovodstvom. Tu su bili i istražitelji Policije Kosova i forenzičari. Takođe, bila su i dva ljekara sudske medicine srpske nacionalnosti koji su nadgledali obdukciju”, kazao je Gerxhaliu za prištinske medije, prenosi Beta.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u sjevernom dijelu Mitrovice Milan Ivanović rekao je da postoji šest ulaznih i četiri izlazne rane i da su povrede u gornjem dijelu grudnog koša.

Prema njegovim riječima, hici su povrijedili Ivanovićeve vitalne organe, gornju aortu, šuplju venu i jetru, usljed čega je došlo do trenutnog iskrvarenja.

Ivanović je ubijen u utorak ujutro ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom dijelu Mitrovice.

Nakon obdukcije, tijelo ubijenog Ivanovića odneseno je u njegov porodični dom.

Povorka s posmrtnim ostacima Ivanovića krenula je oko 11 sati od sjedišta njegove stranke, a građani su ostavljali cvijeće u vozilo u kojem se nalazi kovčeg.

Povorka je pod pratnjom policije krenula iz Mitrovice za Beograd, gdje će Ivanović biti sahranjen u četvrtak u 12:30 u Aleji velikana na Novom groblju.

HARADINAJ: NE KORISTITI UBISTVO U POLITIČKE SVRHE

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je u utorak veče da osuđuje ubistvo Ivanovića i pozvao da se taj zločin ne koristi za razne političke svrhe.

On je to rekao na konferenciji za novinare nakon održane sjednice Savjeta za bezbjednost, na kojoj se razgovaralo o bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, prenosi RTK na srpskom jeziku.

“Ivanović je bio aktivan u političkom životu, zato ovo ubistvo ima mjere političkih zloupotreba ili više od toga. Od trenutka kad smo saznali za ovu vijest, institucije su završile svoje obaveze prema zakonu na mjestu događaja. Još se nalaze tamo. Osuđujemo ovaj zločin i svaki pokušaj da se on zloupotrijebi za političke svrhe od bilo koga”, rekao je Haradinaj.

Dodao je i da je ubistvo Ivanovića izolovan slučaj i da je situacija na Kosovu stabilna, prenosi Radio Slobodna Evropa.

NATO OSUDIO UBISTVO

NATO je danas osudio ubistvo čelnika GI SDP i pozvao Srbiju i Kosovo da se vrate pregovorima u Briselu, uz posredovanje Evropske unije.

Portparolka alijanse Oana Lungescu rekla je da će mirovne snage na čelu saNATO-om, formirane 1999. godine, “nastaviti da garantuju sigurnost i slobodu kretanja širom Kosova” nakon jučerašnjeg ubistva.

“NATO u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU-a i poziva na nastavak dijaloga što je prije moguće, jer je on od ključne važnosti za mir i sigurnost u regiji “, kazala je Lungescu, prenosi Al Jazeera.

Delegacija Srbije napustila je u utorak pregovore u Briselu nakon ubistva Ivanovića. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!