Azem Vlasi o likvidaciji Olivera Ivanovića: Politički motivisano ubistvo, pitanje je kome nije odgovarao

“On Albancima nije smetao. Nije bilo nikakvog animoziteta prema njemu. Albanci su zabrinuti i isprepadani. Kada jedan čovjek tako nastrada teško je, bilo koje nacionalnosti da je. Ivanović nije bio u nekom sukobu sa Albancima. Čak su Albanci imali određene simpatije prema njemu”, rekao je Vlasi

Azem Vlasi (Foto: Printscreen)

Ubistvo Olivera Ivanovića je bezočan akt koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, kazao je za CdM kosovski advokat i visoki funkcioner u bivšoj SFRJ Azem Vlasi.

Vlasi vjeruje da je ubistvo politički motivisano.

Vlasi je rekao da je Ivanović na Kosovu bio prepoznat kao neko ko se borio za prava Srba.

“Ali i neko ko Beogradu nije dostupan ‘na daljinskom upravljaču’”, istakao je Vlasi za taj portal.

Smatra da u istrazi ubistva treba krenuti od toga kome je Ivanović sve smetao. U prilog tim navodima, Vlasi objašnjava političku situaciju koja je bila vezana za Ivanovića.

“On je formirao partiju koja se zvala ‘Samostalna srpska lista’ i sa određenim srpskim krugovima na Kosovu bio je rival onoj Srpskoj listi koja je u Skupštini Kosova, a kojoj je dirigovano iz Beograda. Istraga treba da ide i u pravcu javnih izjava koje je davao prije par mjeseci, kada je govorio da se zaoštrava situacija da ima pritisaka iz Beograda”, tvrdi on.

Vlasi je poručio da zbog svega toga treba gledati ko su naručioci ubistva.

“Oni koji potegnu okidač su često plaćeni, ali je pitanje ko su naručioci i kome Ivanović nije odgovarao. On Albancima nije smetao. Nije bilo nikakvog animoziteta prema njemu. Albanci su zabrinuti i isprepadani. Kada jedan čovjek tako nastrada teško je, bilo koje nacionalnosti da je. Ivanović nije bio u nekom sukobu sa Albancima. Čak su Albanci imali određene simpatije prema njemu”, zaključio je Vlasi. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!