Obdukcioni nalaz o smrti dvogodišnje djevojčice do kraja sedmice

“Nije u redu da se jedan dan piše da je umrla jer nije imala insulina, drugi dan jer nije bila uhranjena, a treći dan jer nije imala drva. Ostavite neka to rade nadležni organi, da se vidi je li bila greška institucija”, kazala je direktorica KCCG, Zorica Kovačević

Zorica Kovačević (Foto: Printscreen)

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević kazala je da još nije gotov obdukcioni nalaz dvogodišnje djevojčice, koja je  preminula prije nekoliko dana.

“Ne, nije gotov obdukcioni nalaz. Taj nalaz zahtijeva određeno vrijeme i proceduru. Interesovala sam se sa doktorkom, biće gotov do kraja nedjelje. Ne mogu da kažem da li je u pitanju dijabetes, ali koliko sam jutros vidjela u izjavama majke, ono što za mene nije bilo u redu je tolika zloupotreba i pisanje medija šta je uzrok smrti”, kazala je Kovačević, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Ona je kazala da je riječ o velikoj tragediji za porodicu Bogavac, navodeći da će nalaz pokazati od čega je djevojčica umrla.

“Nije u redu da se jedan dan piše da je umrla jer nije imala insulina, drugi dan jer nije bila uhranjena, a treći dan jer nije imala drva. Ostavite neka to rade nadležni organi, da se vidi je li bila greška institucija”, kazala je Kovačević, prenosi rtcg.me.

Majka djevojčice, Marijana Bogavac, kazala je za Dnevne novine da nije tačno da je njena ćerka primala insulin, niti je bila gladna.

“Jelena je bila najuhranjenije dijete na svijetu. Zato molim sve da mi djecu više ne uzimaju u usta, posebno nju mrtvu što se ni ohladila nije. Da me ne uznemiravaju i da me puste da ožalim dijete kako treba. Što god da je u porodici bilo, bilo je, povratka više nema. Ja nju da vratim ne mogu i nek mi ne blate ime njeno. Nek mi ne izmišljaju laži”, poručila je Marijana Bogavac.

U medijima su se pojavile informacije da je djevojčica umrla od gladi i da nije primala redovno insulin što njena majka demantuje.

“Ne bih dozvolila da mi djeca budu gladna. Tražila sam pomoć kad je trebalo. A, od čega je tačno umrla još ne znamo. Da li se Jelenina smrt mogla izbjeći pokazaće obdukcioni nalaz. U prvom izvještaju djetetu su pluća bila puna krvi, a tačan uzrok smrti vidjećemo u nalazu koji će biti gotov do kraja mjeseca. Ali, gladna sigurno nije bila, niti je mogla umrijeti zbog nedostatka insulina, jer ga nije ni primala”, rekla je Bogavac, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!