Kalesijsko naselje Miljanovci zavijeno u crno: Erni Sinanović, Ajki i Ajši Hamzić klanjaće se zajednička dženaza

Merima Hamzić je upravljala automobilom “opel corsa”, dok je Mehmed Šmigalović vozio “BMW”. Prema preliminarnim rezultatima istrage, Merima je iz krajnje desne saobraćajne trake prešla u krajnju lijevu. Automobili su se sudarili lijevim stranama

Sa mjesta nesreće (Foto: Nezavisni Kalesijski Portal/nkp.ba)

Kalesijsko naselje Miljanovci zavijeno je u crno nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Erna Sinanović (35), Ajka Hamzić (59) i Ajša Hamzić (56), dok su teško povrijeđeni Merima Hamzić (26) i Mehmed Šmigalović (19). 

Merima Hamzić je upravljala automobilom “opel corsa”, dok je Mehmed Šmigalović vozio “BMW”. Prema preliminarnim rezultatima istrage, Merima je iz krajnje desne saobraćajne trake prešla u krajnju lijevu. Automobili su se sudarili lijevim stranama.

Inače, piše Avaz.ba, „pista“koja povezuje Kalesiju i Živinice ima četiri saobraćajne trake.

“Nesreća se dogodila po kišovitom i maglovitom vremenu. Poslije strahovitog sudara pritrčali smo upomoć, ali… Ernu, Ajku i Ajšu mogli smo samo da pokrijemo čaršafima jer su poginule na mjestu nesreće, dok su vatrogasci povrijeđenog vozača ‘BMW-a’ izvukli nakon rezanja lima”, ispričali su “Avazu” mještani Masla.

Erna Sinanović je nekadašnja reprezentativka BiH u odbojci, ponajbolja sportiskinja Kalesije svih vremena. Prijatelji je pamte po vedrom duhu i nasmijanom licu. Neutješna majka nije mogla da progovoriti o gubitku svoje ćerke, dok je otac Suljo, fudbalski trener, u vrijeme posjete novinara “Avaza” razgovarao sa opštinskim načelnikom Seadom Džafićem.

Džafić je proglasio 5. januar Danom žalosti na području te opštine.

“Brat Fahrudin je otišao do Komemorativnog centra u Tuzli kako bi preuzeo Ernino tijelo. Svaka riječ u ovom trenutku je suvišna. Zar se ovakva tragedija mogla i morala dogoditi”, govori tihim glasom Suljo Sinanović.

Ispred njihove kuće u Miljanovcima pristizale su komšije, rodbina, poznanici, kolege… Svi su u šoku i bez riječi.

“Od 12. novembra prošle godine do sinoć, na području Kalesije ugašeno je sedam života”, govore okupljeni.

U novembru su kod Tojšića tri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći, a mladić i djevojka su se utopili u rijeci Spreči nakon pada automobila.

Zajednička dženaza-namaz klanjaće se najvjerovatnije u petak, 5. januara, u Miljanovcima nakon džuma-namaza, a ukop na mjesnom mezarju.

Oba vozača su nakon stravične saobraćajne nesreće prevezena na UKC Tuzla i zadržani su na klinici za anesteziologiju i reanimatologiju.

“Pacijent M. Š. ima višestruke povrede. On je svjestan i komunikativan i samostalno diše. Pacijentica M. H. ima teške povrede grudnog koša i priključena je na respirator”, kazala je za Avaz.ba Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!