Direktorat za vanredne situacije: Nema razloga za paniku, otklanja se odron između Andrijevice i Plava

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke

Kuća Murata Bekteševića (Foto: Began Čekić)

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije, već aktivno djeluju na terenu u više opština u sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke.

Kako je saopšteno, direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić će tokom dana sa saradnicima obići ta područja, kako bi se sa predstavnicima lokalnih samouprava na licu mjesta informisao o stanju objekata kao preduslovu za donošenje odluka o daljim aktivnostima u cilju sanacije eventualne štete.

“Direktorat za vanredne situacije angažovao je operativu Direkcije za saobraćaj radi otklanjanja odrona sa puta na lokaciji Sućeska, između Andrijevice i Plava. Poručujemo građanima da nema razloga za paniku i da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spasavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba biće angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu”, piše u saopštenju.

Seizmološki zavod Crne Gore saopštio je da je epicentar zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru u 11:46 časova na području Plava. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!