CNN tvrdi: Djelove SAD će pogoditi ekstremne hladnoće, temperature će biti niže nego na Marsu

Od Južne Karoline do Mejna, 13 saveznih država je pod upozorenjem za snažne vjetrove. Ekstremni vremenski uslovi već su donijeli snijeg na Floridu, prvi put nakon nekoliko decenija. Guverneri Floride, Džordžije, Sjeverne Karoline i Virdžinije proglasili su vanredno stanje i upozorili stanovnike da ne izlaze iz svojih domova

Detalj iz Njujorka (Foto: Fokuspress)

Velika sniježna oluja nazvana “ciklon bomba“ pogodiće istočnu obalu SAD i donijeti temperature niže od onih na Marsu, piše CNN.

Meteorolozi očekuju da će ciklon, koji se formirao iznad Atlantika, danas stići do istočne obale SAD i donijeti snijeg i jake vjetrove, a djelovi na sjeveru biće “hladniji od Marsa“, prenosi Avaz.ba.

Od Južne Karoline do Mejna, 13 saveznih država je pod upozorenjem za snažne vjetrove.

Ekstremni vremenski uslovi već su donijeli snijeg na Floridu, prvi put nakon nekoliko decenija. Guverneri Floride, Džordžije, Sjeverne Karoline i Virdžinije proglasili su vanredno stanje i upozorili stanovnike da ne izlaze iz svojih domova.

Škole u Njujorku su zatvorene, a Državni meteorološki zavod (NWS) najavio je da će u tom području pasti između 13 i 20 centimetarasnijega i da će duvati vjetar brzine oko 80 kilometara na sat.

Polarna hladnoća zaledila je Nijagarine vodopade i izazvala haos u saobraćaju.

Meteorološki zavod izdao je upozorenje zbog oluje od Virdžinije do Mejna i najavio do 30 centimetara snijega u području oko Bostona. Na području istočne obale SAD moglo bi da napada oko 1,2 metra snijega.

Stručnjaci su upozorili da bi oluja mogla da dostigne snagu uragana druge kategorije, a polarna hladnoća će se zadržati do kraja sedmice.

Guverner Južne Karoline Henri Mekmaster upozorio je stanovnike da ne napuštaju svoje domove.

“Ako ne ostanu na toplom, nasmrt će se smrznuti. Moramo biti oprezni”.

Zvaničnici su objavili da je od posljedica ekstremne hladnoće ove sedmice preminulo 12 osoba. Šest smrtnih slučajeva zabilježeno je u Viskonsinu, četiri u Teksasu, jedan u Sjevernoj Dakoti i jedan u Misuriju, a većina preminulih su beskućnici. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!