Stižu kritike za projekat “Kolektivni sunet”: Kučeviću 4.000 eura (VIDEO)

“Ono što je na kraju kao žal jeste da ni državno tužilaštvo ni ostale institucije nijesu prepoznale manjkavosti Fonda i nije došlo do procesuiranja i traženja odgovornosti. Svake godine oko milion eura iz budžeta se daje ovoj instituciji”, kazao je Milan Radović iz Građanske alijanse

Nakon što se juče popodne na društvenoj mreži Facebook pojavila Odluka Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2016. godinu da projekat “Kolektivni sunet” dobije 4.000 eura, danas stižu kritike javnosti, piše portal Vijesti.me.

Ipak, zvanično obrazloženje TV Vijesti danas nije dobila od direktora Fonda, Safeta Kurtagića, koji je rekao da će odgovor dostaviti sjutra u pisanoj formi.

TV Vijesti je potom kontaktirala člana Upravnog odbora Fonda, Momčila Vuksanovića, koji je u kratkom telefonskom razgovoru kazao da nema komentar.

Odluka o drugoj raspodjeli sredstava bila je dostupna na zvaničnom sajtu Fonda, ali nakon 15 sati više joj nije moguće pristupiti.

Iz NVO Građanska alijansa (GA), koja u kontinuitetu prati rad Fonda, kažu da je ovo dobro zamišljena institucija koja je u praksi dovela do apsurda sve ono što je trebalo da doprinese zaštiti i ostvarivanju manjinskih prava.

Da se ovom odlukom produbljuje nacionalna netrpeljivost ukazuju i iz NVO LBGT Progres.

“Dovodite u situaciju druge manjinske grupe da traže isto i samim tim dovodite do netrpeljivosti između drugih vjerskih zajednica, koja već postoji. Dakle, ovim se samo produbljuje”, kazala je Bojana Jokić iz LGBT Forum Progres.

“Ono što je na kraju kao žal jeste da ni državno tužilaštvo ni ostale institucije nijesu prepoznale manjkavosti Fonda i nije došlo do procesuiranja i traženja odgovornosti. Svake godine oko milion eura iz budžeta se daje ovoj instituciji”, kazao je Milan Radović iz GA.

Pogledajte kompletan prilog:

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!