Odobrio Haški sud: Franko Simatović Frenki na privremenoj slobodi

Simatović ima pravo da boravi u Beogradu od 8. decembra, navodi se u odluci koja je označena datumom 4. decembar, sa koje je danas skinuta odluka povjerljivosti. Sudsko vijeće navodi da je zaključilo da Simatović neće ugrožavati žrtve, svjedoke ili neke druge osobe

Sudsko vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) odobrilo je privremeni boravak na slobodi bivšem pomoćniku šefa Službe državne bezbjednosti Srbije, Franku Simatoviću, do 19. januara 2018. godine, saopšteno je danas iz Haga.

Simatović ima pravo da boravi u Beogradu od 8. decembra, navodi se u odluci koja je označena datumom 4. decembar, sa koje je danas skinuta odluka povjerljivosti.

Za vrijeme boravka na slobodi, Simatović ima pravo da bude u kontaktu sa svojim advokatom i zabranjeni su mu kontakti sa medijima, navodi se u odluci, prenosi “Blic”.

U saopštenju se dodaje da su garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu dale Vlada Srbije i Holandija. Nije precizirano da li je već pušten.

Sudsko vijeće navodi da je zaključilo da Simatović neće ugrožavati žrtve, svjedoke ili neke druge osobe.

Bivši šef Službe državne bezbjednosti Srbije Jovica Stanišić i Simatović optuženi su za progon, ubistva, deportacije i prisilno premještanje hrvatskih i muslimanskih civila tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995. godine. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!