Filip Vujanović: Volio bih da me naslijedi Milo Đukanović

“Sa ove pozicije Crna Gora svoje vrijednosti i dalje treba da brani. Nijesu one definitivno zaštićene i mislim da u ličnosti predsjednika DPS-a ima garant odbrane vrijednosti Crne Gore. Ja sam iz sve snage i uvijek govoreći njemu samom smatrao da treba da se prihvati dužnosti predsjednika države, očekujući da ostvari pobjedu, ako se kandiduje, u prvom izbornom krugu, i vjerujem da u ličnoj ravni treba da donese odluku koja je u funkciji onoga što je očekivanje onih koji ga podržavaju”, rekao je Vujanović

Foto: Printscreen

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović saopštio je da bi naredni šef crnogorske države trebalo da bude lider DPS-a Milo Đukanović.

Odgovarajući na pitanje koga bi volio da vidi kao svog nasljednika, Vujanović je rekao da je davno obznanio svoj stav, te da “prvi čovjek vladajuće partije treba da bude predsjednik Crne Gore”.

“Sa ove pozicije Crna Gora svoje vrijednosti i dalje treba da brani. Nijesu one definitivno zaštićene i mislim da u ličnosti predsjednika DPS-a ima garant odbrane vrijednosti Crne Gore. Ja sam iz sve snage i uvijek govoreći njemu samom smatrao da treba da se prihvati dužnosti predsjednika države, očekujući da ostvari pobjedu, ako se kandiduje, u prvom izbornom krugu, i vjerujem da u ličnoj ravni treba da donese odluku koja je u funkciji onoga što je očekivanje onih koji ga podržavaju”, rekao je Vujanović, nakon svečane sjednice povodom obilježavanja Dana opštine Danilovgrad.

On je, prenosi rtcg.me, rekao i da nije dobro da ocjenjuje svoj rad u prethodnim mandatima, navodeći da bi to trebalo da učine drugi.

“Da oni kažu šta sam uradio i da li sam mogao više. Ja sam svjedokom podjela zbog kojih mi je žao. Mislim da je Crna Gora morala više da uradi na prevazilaženju svojih podjela. Nekad imam utisak da čak ne postoji napor da te podjele prevaziđemo i da ih čak pojačavamo, pokazujući da smo spremni da ih produbimo”, rekao je Vujanović, navodeći da bi ga radovalo se što prije prevaziđu podjele u Crnoj Gori.

Komentarišući dio Izvještaja Evropske komisije (EK) o slobodi medija i borbi protiv korupcije, predsjednik je rekao da ima maksimalan naklon o slobodi medija i visokom poštovanju standarda medija.

“Bez maksimalne slobode medija nema maksimalne demokratije. Ali, takođe nema ni maksimalne vrijednosti medija bez poštovanja visokih medijskih standarda. Vjerujem da se sjećate da je na kraju svog mandata predsjednik SAD Obama kazao da se pribojava balkanizacije američkih medija. Zaista smo postali jedan sinonim koji. uz sve to što je vrijednost slobode medija, mora dodatno da afirmiše medijske standarde i ja se zalažem za to da se medijski standardi afirmišu. Nijesu oni ni previše brojni, ni previše zahtjevni. Ali su uslov da bi mediji imali svoj kvalitet i za takve medije se zalažem”, rekao je Vujanović. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!