Lokalni izbori u Crnoj Gori: DPS-u apsolutna vlast u Petnjici i Mojkovcu, na Cetinju i vlast i opozicija proglasili pobjedu

Nik Đeljošaj iz Albanske alternative je kazao da niko nije osvojio većinu u Tuzima, a da će oni sjutra odlučiti da li će priznati izbore

Slavlje DPS-a u Mojkovcu (Foto: “Vijesti”)

Demokratska partija socijalista (DPS) ubjedljivo je pobijedila na lokalnim izborima u Petnjici i Mojkovcu, dok će u Tuzima i na Cetinju morati da se formira koaliciona vlast.

Na izborima u Petnjici glasalo je 3.018 građana, odnosno 48,66 odsto upisanih.

DPS je, pišu “Vijesti”, u toj opštini osvojio 20 mandata, Bošnjačka stranka pet, Socijaldemokrate četiri, a SDP i BDZ po jedan odbornički mandat.

Halil Duković iz Demokratske partije socijalista je kazao da se nadaju da će u Tuzima imati 16 mandata, kao i da su već najavili široku koaliciju.

Iz Demokratskog saveza su saopštili da je DPS u Tuzima osvojio 15 mandata i da se bori se za šesnaesti. Prema njihovim podacima, Albanska alternativa je osvojila sedam, Demokratski savez dva (bore se za treći mandat), Bošnjačka stranka tri, DUA dva. Demokrate i SD su osvojile po jedno odborničko mjesto.

Nik Đeljošaj iz Albanske alternative je kazao da niko nije osvojio većinu u Tuzima, a da će oni sjutra odlučiti da li će priznati izbore.

Đeljošaj je naveo da, prema njegovim podacima, DPS ima 15 mandata, Albanska alternativa sedam, Bošnjačka stranka i Demokratski savez po tri, Demokratska unija Albanaca dva, a SD i Demokrate po jedan.

U Mojkovcu je biračko pravo iskoristilo nešto više od 83 odsto upisanih birača, a DPS je osvojio apsolutnu vlast.

“DPS je i dalje najjača partija u Prijestonici i osvojila je 44,7 odsto”, kazao je nosilac liste DPS Aleksandar Bogdanović.

On je kazao da se uzda u podršku SD-a kako bi formirali vlast. Kazao je da je siguran da će dobiti podršku SD-a.

“Mi smo osvojili tri puta više od drugoplasirane partije, URA”, kazao je on.

Predstavnici SDP-a, URA i Demokrata slave pobjedu opozicije na ulicama Cetinja.

Lider URA Filip Adžić kazao je da su poslije rezultata posjetili SD i da su razgovarali o tome da u ponedjeljak počnu pregovore.

“Zadovoljan sam podrškom. Siguran sam da će se opozicija za pet minuta dogovoriti”, kazao je Adžić.

Upitan o pregovorima sa SD Adžić je odgovorio:

“Samo smo se vidjeli sa njima i dogovorili se da pregovori krenu već sjutra”.

Na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova, iz SDP-a su saopšili da DPS ima 16 mandata, Demokrate i URA po pet, SDP tri, SD i Stara garda po dva mandata mandata.

“DPS nema apsolutnu većinu na Cetinju”, kazao je nosilac liste SDP Nikola Đurašković

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!