Spriječeno dostavljanje kokaina iz SAD u Crnu Goru, uhapšen američki državljanin A. K.

Pošiljku, koja je upućena brzom poštom Fedex, A. K. je trebalo da preuzme na carini Aerodroma u Podgorici. Po dobijenom obavještenju na lice mjesta su odmah izašli službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica i nakon što je A. K. preuzeo pošiljku odmah je lišen slobode i doveden u službene prostorije CB Podgorica

Protiv državljanina SAD-a A .K. (22) pokrenut je prekršajni postupak zbog posjedovanja kokaina.

Kako je saopšteno iz dvije Uprave, policajci i carinici su spriječili dostavljanje kokaina iz SAD-a u Crnu Goru i zaplijenili pošiljku koju je u Podgorici trebalo da preuzme američki državljanin koji u našoj zemlji boravi u posjeti rođacima, prenosi rtcg.me.

“Naime, službenici Uprave carina – Carinske ispostave Aerodrom Podgorica su juče obavijestili službenike Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge, da je u pošiljci u kojoj se nalazilo 15 papirnih pakovanja, a koja je iz Nju Džerzija bila upućena A. K. (22) iz Njujorka – državljaninu Sjedinjenih Američkih Država, pronađen kokain”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pošiljku, koja je upućena brzom poštom Fedex, A. K. je trebalo da preuzme na carini Aerodroma u Podgorici.

“Po dobijenom obavještenju na lice mjesta su odmah izašli službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica i nakon što je A. K. preuzeo pošiljku odmah je lišen slobode i doveden u službene prostorije CB Podgorica”, saopštili su.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“On se izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da ima osnova za prekršajnu prijavu za posjedovanje opojne droge. Istog dana službenici Grupe su uz prekršajnu prijavu Sudu za prekršaje u Podgorici priveli A. K. zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 st. 6 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!