FBI dolazi u Crnu Goru, pomagaće u istrazi sajber napada

“Trenutno je u toku njihovo upućivanje u Crnu Goru. Ovo je još jedna potvrda izvrsne saradnje Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore i dokaz da u svakoj situaciji možemo računati na njihovu podršku”, saopšteno je iz MUP-a

Odobren je dolazak FBI-ovog tima koji će učestvovati i pomagati u istrazi o sajber napadima u Crnoj Gori, saopšteno je iz MUP-a.

Kako navode u toku je njihovo upućivanje u Crnu Goru, prenosi rtcg.me.

Kako je saopštio MUP, nakon prvog sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa pravnim atašeom FBI-a za Crnu Goru, Srbiju i BiH, Kenetom Brajanom, koji je iskazao spremnost FBI-a za konkretnu podršku crnogorskim kolegama, već danas je odobren dolazak FBI-ovog CAT-a (Cyber Action Team) koji će učestvovati i pomagati u istrazi u odnosu na nedavne sajber napade u Crnoj Gori, saopšteno je iz MUP-a.

“Trenutno je u toku njihovo upućivanje u Crnu Goru. Ovo je još jedna potvrda izvrsne saradnje Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore i dokaz da u svakoj situaciji možemo računati na njihovu podršku”, saopšteno je iz MUP-a.

Foto: Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin sa pravnim atašeom FBI-a za Crnu Goru (Izvor: MUP )

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!