Kanada će u naredne tri godine primiti milion migranata

“Ne moramo da biramo između imigranata i bezbjednosti. Kanada uspijeva u integraciji imigranata više od bilo koje zemlje u svijetu”, rekao je kanadski ministar za migracije Ahmed Husen

Foto: YouTube/Printscreen

Za razliku od susjednih Sjedinjenih Američkih Država, Kanada nije zabrinuta za bezbjednost i najavila je da će u naredne tri godine primiti blizu milion novih migranata.

“Ne moramo da biramo između imigranata i bezbjednosti. Kanada uspijeva u integraciji imigranata više od bilo koje zemlje u svijetu”, rekao je kanadski ministar za migracije Ahmed Husen.

Kanada će naredne godine primiti 310.000 imigranata, što je za 10.000 više u odnosu na broj imigranata koje je primila ove godine, ali i znatno manje od 450.000, što je bila ranija preporuka Savjetodavnog vijeća vlade te zemlje.

Analitičari smatraju da je talas migranata ka Kanadi znatno povećan zbog oštre politike američkog predsjednika Donalda Trampa prema imigrantima, a kanadski resorni ministar Husen tvrdi da to nije jedini razlog, piše rs.n1info.com.

“To je znatno komplikovanija stvar. Nije to slučaj za sve imigrante koji iz SAD-a idu ka Kanadi. Oko 40 odsto imigranata koji su ušli preko granice u Kvibeku imaju uredne vize i u SAD-u su se kratko zadržali. Njihov cilj je bila Kanada i nema to veze s politikom Bijele kuće”, kazao je Husen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!