Predstavnici medija u Skupštini moraju nositi prikladnu odjeću

Iz parlamenta su napomenuli da je, članom 52 Pravilnika o unutrašnjem redu Skupštine, Služba obezbjeđenja ovlašćena da licima koja nijesu odjevena u skladu sa pomenutom odredbom ne dozvoli ulazak u zgradu Skupštine, čemu će, kako navode, ubuduće biti posvećena odgovarajuća pažnja

Foto: Youtube/Printscreen

Skupština Crne Gore upozorila je predstavnike medija da, kada borave u zgradi parlamenta, moraju biti prikladno odjeveni i ne smiju nositi odjeću koja nije primjerena ugledu te institucije.

Kako se navodi u saopštenju, u proteklom periodu kod pojedinih predstavnika medija koji prate parlamentarnu aktivnost uočeni su primjeri nepoštovanja odredbe Pravilnika o unutrašnjem redu Skupštine, koja se odnosi na pravila odijevanja prilikom ulaska i boravka u zgradi Skupštine.

“Shodno članu 48 tog Pravilnika, lica koja ulaze i borave u zgradi Skupštine moraju biti prikladno odjevena, na način kojim se čuva ugled i dostojanstvo parlamenta“, saopšteno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol Skupštine.

Oni su podsjetili da, prilikom boravka i rada u zgradi Skupštine, ne mogu nositi sportsku odjeću, odjeću za plažu (šorts, trenerka, patike i papuče), niti drugu vrstu odjeće koja nije primjerena ugledu institucije Skupštine, piše agencija MINA, prenosi CdM.

Iz parlamenta su napomenuli da je, članom 52 Pravilnika o unutrašnjem redu Skupštine, Služba obezbjeđenja ovlašćena da licima koja nijesu odjevena u skladu sa pomenutom odredbom ne dozvoli ulazak u zgradu Skupštine, čemu će, kako navode, ubuduće biti posvećena odgovarajuća pažnja.

„Imajući u vidu dosadašnju uspješnu saradnju i napore za dalje jačanje dobre prakse, nadamo se da ćete uvažiti razloge našeg obraćanja i ukazati vašim predstavnicima na obavezu u skladu sa pravilom odijevanja prilikom ulaska i boravka u zgradi Skupštine“, rekli su iz parlamenta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!