Duško Vujošević odgovorio Miloradu Dodiku: U šta si se to pretvorio, bivši prijatelju

“Ne interesuje me šta priča i misli, jer ne potpada pod ljude koji su mi dragi i do čijeg mišljenja mi je stalo. Što se tiče mog bivšeg prijatelja Dodika, želim mu sve najbolje i neka do kraja života ostane na vlasti. Do toga mu je jako stalo”, rekao je Vujošević

Foto: YouTube/Printscreen

Legenda crno-bijelih i selektor BiH, Duško Vujošević, nije ostao imun na prozivke Milorada Dodika.

“Naravno, razočaran sam i na ljudski, ali i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bijednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za cijeli život”,  rekao je Dodik, aludirajući na intervju Vujoševića za “Nedjeljnik”.

Vujošević je poručio da stoji iza svake riječi, ali i da su njegove izjave pogrešno protumačene.

“Rekao sam za početak građanskog rata, a nije izbjegnut, nešto veću krivicu od ostalih ima Srbija. Jer je kontrolisala vojsku, jer najviše stanovnika ima. To je moje mišljenje. Po nekoj gradaciji tu je Hrvatska, pa po žrtvama Bosna. Bosna je ispala najveća žrtva toga”, rekao je Vujošević za N1.

Foto: YouTube/Printscreen

On je bio prijatelj sa Dodikom, koji je bio i povezan sa KK Partizan, dok su crno-bijeli sarađivali sa Igokeom, prenosi Slobodna-bosna.ba.

“Iz tog prijateljstva nismo dijelili političke stavove. Oko nekih stvari smo se svađali. On neke izjave mora da daje kao političar. On je čovjek prema kome sam osjećao određenu emociju. Mislim da je i on prema meni. Osjetio sam da se njemu ne sviđa što sam došao u Bosnu. Nije se javio. Neke izjave njegovog sina… Znao sam da on stoji iza toga. Imao sam rezervu, jer on vodi izjavu o jednom entitetu. Ja moram da vodim računa o tri entiteta na toj funkciji”, ispričao je Vujošević.

“Bez argumenta da me napada – govori u šta se on pretvorio. Nemam namjeru da se svađam, ali me ne interesuje šta priča i misli, jer ne potpada pod ljude koji su mi dragi i do čijeg mišljenja mi je stalo. Što se tiče mog bivšeg prijatelja Dodika, želim mu sve najbolje i neka do kraja života ostane na vlasti. Do toga mu je jako stalo”, rekao je Vujošević. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!