Borovinić Bojović predsjednica Skupštine Glavnog grada, Injac najvjerovatnije gradonačelnica

Jelena Borovinić Bojović kazala je da će u narednih sedam dana biti konstituisana sjednica na kojoj će biti odlučeno o tome ko će biti gradonačelnik Pogorice. “To će predstavljati jedan novi model koji će moći da se koristi i na državnom nivou i koji će pokazati da postoji mogućnost jedinstvenog i zajedničkog djelovanja”, rekla je Borovinić Bojović

Nositeljka liste koalicije “Za budućnost Podgorice”, doktorka Jelena Borovinić Bojović, kazala je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” da će ona najvjerovatnije biti izabrana za predsjednicu Skupštine Glavnog grada. Istakla je da će se brzo znati i gradonačelnik i navela da će to biti neko sa vrha izborne liste pokreta Evropa sad.

Prva nakon Jakova Milatovića na listi na prošlogodišnjim lokalnim izborima bila je bivša ministarka odbrane Olivera Injac.

Borovinić Bojović istakla je da raspored na izbornim listama nije stvar tombole, niti je slučajan.

“To je politički rezon koji partije koriste da što bolje iskoriste i u tom kontekstu da je jedan broj glasova Milatović dobio personalno, svakako i Evropa sad. U okviru onog matematičkog izraza koji smo dobili, očekuje se da će na konstitutivnoj sjednici biti izabrana predsjednica Skupštine. Aktuelno kako stoje stvari, biću ja”, rekla je Borovinić Bojović.

Na pitanje da li će Olivera Injac biti nova gradonačelnica, Vasilije Čarapić iz Pokreta Evropa sad kazao je da danas započinju konsultacije oko imena gradonačelnika.

“Naučen sam da budem odgovoran kada je riječ o licitaciji sa imenima. Ne želimo da ugrozimo proces ni na koji način, mada moj odgovor i osmjeh naklonjen gospođi Injac govori o tome šta ja želim”, kazao je Čarapić.

Jelena Borovinić Bojović kazala je da će u narednih sedam dana biti konstituisana sjednica na kojoj će biti odlučeno o tome ko će biti gradonačelnik Pogorice.

“To će predstavljati jedan novi model koji će moći da se koristi i na državnom nivou i koji će pokazati da postoji mogućnost jedinstvenog i zajedničkog djelovanja”, rekla je Borovinić Bojović, prenosi rtcg.me.

Očekuje da će ta sjednica biti brzo i da će se sve funkcije znati.

“Izborna volja građana je matematički prikazana kroz poene i gledajući te procente očekujemo da će Evropa sad predložiti nekog od kandidata sa vrha liste s obzirom na to da je Jakov Milatović, srećom, postao predsjednik”, rekla je ona.

Kazala je da želi da Skupština grada bude dom demokratije, dom politike.

“Crnoj Gori je potrebna stabilnost. Tranzicioni proces zahtijeva vrijeme. Građani će biti obaviješteni o svemu što smo zatekli i kakvi su bilansi”, rekla je ona i istakla da ih očekuje veliki posao.

Naglasila je da očekuje da zatekne javašluk i teško stanje.

Foto: Jelena Borovinić Bojović (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!