Saradnja sa hrvatskim violončelistom: Poslušajte novu pjesmu Sergeja Ćetkovića (VIDEO)

“Stjepan je veliki profesionalac i sjajan muzičar, jedan od rijetkih koji razumiju muziku i imaju sposobnost da kroz svoju virtuoznost i strune prenesu svaku emociju. Oduševljen sam njegovim pristupom, muzikalnošću, količinom energije koju ugradi u svaku notu. Ja uvijek govorim da se ništa ne dešava slučajno i da sve na ovom svijetu ima svoj razlog i vrijeme kada treba da se desi”, ističe Ćetković. koji se raduje što će numera “Oči nikad ne stare” napokon biti prezentovana publici

Foto: Printscreen

Crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković uveliko radi na novim pjesmama, a jednu od njih publika će imati priliku da čuje danas. U pitanju je numera “Oči nikad ne stare”, u kojoj je svoj doprinos dao i hrvatski violončelista Stjepan Hauser, pišu “Vijesti”.

“Pratim njihov rad od samog početka i mogu reći da se odavno na svjetskoj sceni nije pojavilo nešto toliko dobro i kvalitetno kao što su njih dvojica. Upoznali smo se prije nekoliko mjeseci na njihovom koncertu u beogradskoj Areni, gdje sam saznao da je moj veliki fan i da mu je jedna od omiljenih pjesama ‘Pola moga svijeta’. Onog trenutka dok se pjesma  ‘Oči nikad ne stare’ rađala i dolazila na svijet, solo dionice na čelu su svirale u mojoj glavi i znao sam da će biti fantastično. Nakon što je čuo demo verziju koju sam mu poslao, Stjepan je pristao na saradnju. Aranžman i produkciju potpisuju Marko Milatović i Vladan Popović, dvojac sa kojim sarađujem već deset godina i sa kojima sam Crnu Goru uveo u veliko finale Eurosonga 2014. godine”, priča za “Vijesti” Ćetković.

O tome koliko je Hauser imao “odriješene ruke” da odsvira svoju dionicu na čelu, Ćetković priča:

“Pjesma je prosto sama od sebe aranžirala i pisala note za svaki od instrumenata koje možete čuti. Stjepan je veliki profesionalac i sjajan muzičar, jedan od rijetkih koji razumiju muziku i imaju sposobnost da kroz svoju virtuoznost i strune prenesu svaku emociju. Oduševljen sam njegovim pristupom, muzikalnošću, količinom energije koju ugradi u svaku notu. Ja uvijek govorim da se ništa ne dešava slučajno i da sve na ovom svijetu ima svoj razlog i vrijeme kada treba da se desi”, ističe Ćetković. koji se raduje što će numera “Oči nikad ne stare” napokon biti prezentovana publici.

“Srećan sam što ću nakon godinu dana obnoviti repertoar pjesmom za koju znam da nikog neće ostati ravnodušnim. Pisana je za sve one koji su pronašli i osjetili ljubav”, ponosan je Ćetković.

Kroz spotove Ćetkovića uvijek se pojavljuju neki lijepi predjeli, bilo da su kadrovi snimani u Crnoj Gori ili negdje u inostranstvu. O tome koliko je teško u Crnoj Groi naći mjesta koja se do sada nijesu pojavljivala u spotovima i raznim kampanjama, Sergej kaže:

“Uvijek se oslanjam na ona prva osjećanja i slike koje promiču dok pišem, pa se trudim se da ih što bliže dočaram i prenesem svojoj publici. Biogradsko jezero i Žabljak su već dugo u mojoj glavi, a fotografije Marije Stanković koje su rađene za kolekciju Nataše Pejović, koja je i ovaj put bila zadužena za stajling i izradu kostima, poslužile su kao inspiracija za ono što ćete imati prilike da vidite u spotu”, otkriva Ćetković i dodaje:

Foto: Printscreen

“Mislim da smo napravili sjajan muzički video gdje ćemo kroz dobru muziku predstaviti i ljepote Crne Gore, kojih ima toliko da svaki put tražeći lokacije za neki novi video ostanem bez daha i oduševim se. Spot je rađen u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Kao i mnogo puta do sada, glavna uloga i režiserska stolica je bila moja, dok se Dimitrije Joković Jimma, poznat po mnogim kultnim filmovima poput ‘Sedam i po’, ‘Mrtav ‘ladan’ i drugim, potpisuje kao direktor fotografije, a Sanda Strugar je nosilac glavne ženske uloge. Imali smo veliku pomoć mog dragog prijatelja Ika Đurovića ispred producentske kuće Artikulacija i njegovog tima koji je brojao preko 20 ljudi, a čija organizacija je pomogla da sve moje želje postanu ostvarive tokom sva tri snimajuća dana”, objašnjava Ćetković.

Iako kadrovi u spotu mame uzdahe, nije ih bilo lako snimiti.

“Bilo je raznih ideja, realnih i krajnje nerealnih, ali opet kažem da se sve namjesti onako kako treba da bude. Budili smo se u četiri ujutro da bismo bili spremni i napravili dobre kadrove tokom samog svitanja. Stjepan je komentarisao da još nije imao priliku da upozna Crnogorce koji se bude u četiri sa toliko radnog elana”, prisjeća se Ćetković.

Za potrebe spota napravljena je i plutajuća ponta na koju nije bilo lako smjestiti Stjepana.

“Nije bilo nimalo jednostavno postaviti klavir od 250 kilograma, pa opet veslati i vratiti pontu na određenu lokaciju, uz podsjećanje da na Biogradskom jezeru nije dozvoljeno koristiti brodske motore ili mašine koje bi ugrozile floru i faunu prašume čija stabla broje i do 400 godina starosti”, priča on dodajući da nijesu samo na snimanju uživala ekipa, već i posjetioci koji su se zadesili tih dana na jezeru.

“Posjetioci parka su imali šta da vide i uživali su slikajući plutajući klavir i mene koji sam zaštićen od sunca ispod plavog suncobrana svirao poznate melodije na raštimovanom klaviru. Sve u svemu, iskustvo za koje je vrijedjelo dati svaki atom snage i nadam se da će se naša volja i entuzijazam da napravimo malu muzičku bajku prepoznati već u prvom kadru”, kaže Ćetković. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!