Srđan Bulatović i Darko Nikčević 25. oktobra u Karnegi holu

“Za koncert, prikladno nazvan Montenegro Again, već vlada veliko interesovanje”, rečeno je iz LeitmotivArtsa, kuće iza koje stoje mnogobrojni kulturni i muzički događaji koji imaju za cilj promovisanje naših umjetnika u dijaspori

Foto: Privatna arhiva

Proslavljeni crnogorski gitarski duo, koji čine dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević, nastupiće ponovo u čuvenom njujorškom Karnegi holu.

Nastup će biti održan 25. oktobra, saopšteno je iz LeitmotivArtsa.

“Za koncert, prikladno nazvan Montenegro Again, već vlada veliko interesovanje”, rečeno je iz LeitmotivArtsa, kuće iza koje stoje mnogobrojni kulturni i muzički događaji koji imaju za cilj promovisanje naših umjetnika u dijaspori.

Osnivač LeitmotivArtsa, Danijela Milić, kazala je da uspjeh prošlogodišnjeg koncerta predstavlja ostvarenje sna da predstavi muzičare iz Crne Gore na jednoj od najznačajnijih svjetskih scena.

“Reakcija raznovrsne međunarodne publike, višestruke ovacije i pozivi na bis svjedoče o kvalitetu nastupa kojim su osvojili srca Njujorčana. Željno isčekujem da čujem šta su Srđan i Darko pripremili za predstojeći koncert, koji obećava da će biti dinamičan i uzbudljiv”, kazala je Milić.

Foto: Privatna arhiva

Duo Bulatović – Nikčević duže od 25 godina nastupa kako pred domaćom, tako i pred međunarodnom publikom, predstavljajući svoje originalne kompozicije kroz koje se prožimaju jezici klasične i flamenko gitare. Iako njihova muzika varira u smislu karaktera, stila, ritma i tempa, originalne kompozicije sa njihovog najnovijeg albuma “Balkan, Mediteran, Orient”, koje će izvoditi u Karnegi holu, dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike, kao i popularnih savremenih pokreta.

“Upravo taj kontrast i mješavina različitih stilova doprinosi tome da njihova muzika bude prihvaćena na svim meridijanima”, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da povratak Bulatovića i Nikčevića u Karnegi hol dolazi nakon prošlogodišnjeg uspješnog debitovanja i objavljivanja najnovijeg albuma početkom ove godine. Tokom ljeta nastupali su u brojnim gradovima Crne Gore, kao i u Italiji, Njemačkoj i Engleskoj.

Producent koncerta je LeitmotivArts, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku i Ministarstva kulture Crne Gore.

Koncert počinje u 20 časova.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!