Njujork: Vlasti žele da ilegalne migrante smjeste na kruzer

New York Post prvobitno je objavio informacije o Adamsovom planu. Između ostalog, navedeno je da gradonačelnik razmatra podizanje šatorskog grada sličnog onom na kojem se već radi u Bronksu. Takođe, u razmatranju je unajmljivanje još jednog kruzera od estonske kompanije Tallink

Pregovore s ciljem da se ilegalni imigranti smjeste na ogromni kruzer vodi gradonačelnik Njujorka Erik Adams.

Kruzer se nalazi kod Stejtn Ajlenda.

Kompanija Norwegian Cruise Line je za Fox News potvrdila da je dobila upit za unajmljivanje jednog od svojih kruzera, koji bi poslužio kao smještaj za imigrante, ali da zasad nema dogovora. U vlasništvu kompanije je 18 kruzera, piše “Avaz”.

NEPOZNATA CIJENA

New York Post prvobitno je objavio informacije o Adamsovom planu. Između ostalog, navedeno je da gradonačelnik razmatra podizanje šatorskog grada sličnog onom na kojem se već radi u Bronksu. Takođe, u razmatranju je unajmljivanje još jednog kruzera od estonske kompanije Tallink.

Koliko će najam kruzera koštati zasad nije poznato, ali se špekuliše da bi norveški kruzer bio povoljniji u odnosu na šatorski grad koji košta grad 15 miliona dolara mjesečno.

U Njujork je od maja stiglo oko 15.500 migranata, a republikanski guverneri im kažu da putuju sjeverno u države pod kontrolom demokrata kako bi se istakle posljedice slabe granične politike koju vodi administracija predsjednika Džo Bajdena.

PRIVEZATI KRUZER

Adams, koji je demokrata, planira da priveže kruzer na Stejtn Ajlendu, ali republikanac i predsjednik okruga Vito Fosela smatra ovaj plan “problematičnim”.

“Šta je sljedeće, kamioni na ulici? Ovi problemi ne bi trebali d postanu problem Stejtn Ajlenda”, kazao je on.

Republikanka Nikol Maliotakis opisala je Adamsov plan kao “smiješnu ideju koja je mogla proizaći samo iz nesposobne administracije”.

Foto: Erik Adams (Printscreen)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!