Novi Pazar: Tužilaštvo traži pritvor za policajca koji je ubio Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina

Tužilaštvo je predložilo da se R. B. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i zbog činjenice da se tereti za krivično djelo za koje je zaprijećena kazna od preko deset godina zatvora, a težina posljedice krivičnog djela je dovela do uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka

Rahmetli Fahrudin Skarep (Foto: Facebook/In memoriam Fahrudin-Farko Skarep)

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je danas istragu protiv policjaca R. B. iz Tutina, zbog sumnje da je u noći između petka i subote ubio Fahrudina Skarepa (22) iz sela Pokrvenik i predložilo sudu da mu odredi pritvor.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je protiv R. B. donijeta naredba o sprovođenju istrage zbog krivičnog djela ubistvo.

Tužilaštvo je predložilo da se R. B. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i zbog činjenice da se tereti za krivično djelo za koje je zaprijećena kazna od preko deset godina zatvora, a težina posljedice krivičnog djela je dovela do uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka.

Odluku o pritvoru do kraja dana treba da donese sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Pazaru.

Savjet za bezbjednost opštine Tutin zatražio je danas od nadležnih državnih organa da što hitnije objave zvaničnu verziju o ovom događaju.

Predsjednik ovog tijela Adnan Šehović rekao je da je na sjednici zaključeno i da je izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića bila “ishitrena i neobjektivna”, kao i da traže da se o ovom slučaju oglase nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sa dženaze rahmetli Fahrudina Skarepa (Foto: Facebook/In memoriam Fahrudin-Farko Skarep)

“Kako je situacija među stanovnicima Tutina napeta, mi ih pozivamo da sačuvaju prisebnost i ne reaguju nepromišljeno dok se ne dobije zvaničan izvještaj istražnih organa o tome šta se desilo te kobne noći”, kazao je Šehović, prenosi Blic.rs.

Sjednici Savjeta za bezbjednost prisustvovali su i predsjednik Opštine Šemsudin Kučević, njegov zamjenik Kenan Hot, šef policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović, kao i predstavnici ostalih nadležnih institucija.

Stefanović je juče izjavio da je u toku istaga u vezi sa slučajem u Tutinu, kada su policajci ranili mladića u akciji sprečavanja ilegalne trgovine, koji je ubrzo nakon toga preminuo, navodeći da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da “uzvrate vatru” kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen.

Prema nezvaničnim informacijama, patrola policije nalazila se u selu Dolovo kada je Fahrudin Skarep upravljao vozilom koje nije zaustavio na naredbu policije, već je krenuo ka njima, zbog čega su oni pucali i ranili ga. Povrijeđeni mladić je preminuo u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!