Doboj: Maloljetnici lažnim profilom namamili profesora da im šalje golišave slike, pa ih dijelili na društvenim mrežama

Sve je počelo kada je jedan od maloljetnika u oktobru ili novembru prošle godine napravio lažni profil na Facebooku gdje se predstavio kao mlađa djevojka i skoro dva mjeseca se dopisivao sa Božičkovićem. “Poslije nekog vremena on je od njega tražio da mu šalje svoje nage fotografije i snimke, što je profesor i i uradio”, ističe izvor blizak istrazi. Protiv njih je podnesen izvještaj zbog sumnje da su na prevaru nabavili golišave fotografije profesora

Foto: Facebook

Protiv četvorice 17-godišnja iz Doboja podnesen je izvještaj zbog sumnje da su na prevaru nabavili golišave fotografije profesora Sandija Božičkovića i zatim ih distribuirali po društvenim mrežama.

U Policijskoj upravi Doboj pojasnili su da ih sumnjiče da su počinili krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, piše “Blic”.

Božičković je profesor u Saobraćajnoj i elektro školi u Doboju.

Sve je počelo kada je jedan od maloljetnika u oktobru ili novembru prošle godine napravio lažni profil na Facebooku gdje se predstavio kao mlađa djevojka i skoro dva mjeseca se dopisivao sa Božičkovićem.

“Poslije nekog vremena on je od njega tražio da mu šalje svoje nage fotografije i snimke, što je profesor i i uradio”, ističe izvor blizak istrazi.

Nakon što je dobio slike on ih je podelio i ostaloj trojici maloljetnika, koji su znali kako je došao do njih. I pored toga, nastavili su da kompromitujuće fotografije dijele na javnim društvenim mrežama.

NAPRAVILI “BIZNIS”

“U navedenom periodu prijavljeni maloljetnici su, nakon što im je oštećeni ustupio svoj laptop radi praćenja nastavnog programa, pribavili šifre od elektronske pošte, Facebooka i druge lične podatke od profesora”, pojasnili su u policiji.

Kako je ranije pisao “EuroBlic”, maloljetnici su napravili pravi mali “biznis” od dopisivanja sa profesorom Božičkovićem.

“Profesora su ubijedili da je riječ o pravoj djevojci i stalno su mu slali poruke kako će se ubrzo upoznati, a za njihovu prevaru znala je većina učenika ove škole. Ukoliko bi Božičković planirao da ispituje učenike ili da zada kontrolni rad u nekom odjeljenju, učenici tog razreda bi skupili po dvije konvertibilne marke koje su davali vođi ‘dopisivačke’ grupe”, pojasnio je ranije izvor blizak istrazi.

Vođa ove grupe bi onda profesoru poslao poruku da ga čeka u nekom dobojskom kafiću i Božičković bi odmah odgodio sve obaveze u školi i otišao kako bi se našao sa „virtuelnom“ djevojkom.

Jedan od maloljetnika je i sin visokog funkcionera SNSD u Doboju.

U novom Krivičnom zakoniku RS navodi se da će se, ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do dvije godine.

Ako se to učini primjenom sile, prijetnje ili na drugi nedozvoljen način, te se nanese velika bol ili teška patnja, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

TRAŽILI SPAS U DODIKU

Upravo zbog ovih fotografija dobojska policija je u martu ove godine podnijela izvještaje tužilaštvu u tom gradu protiv Mehmeda Husakovića (21) i Armina Hadžića (20).

Njih dvojica su došli do ovih spornih fotografija i zatim su ucijenili Božičkovića da im uplati 500 maraka, ili će ih u protivnom objaviti. On im je na račun jedne kladionice prvo uplatio 300, a zatim još 200 maraka.

Kada su maljoletni učenici shvatili da je oktriveno da oni stoje iza lažnog profila na Facebooku, smislili su novi plan kako bi izbjegli da budu kažnjeni. Oni su se ranije fotografili sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, pa su se zatim dogovorili da na profilnim slikama na društvenim mrežama objave upravo tu fotografiju.

To je, po njihovom mišljenju, trebalo da uplaši upravu škole i da zbog straha od predsjednika odustanu od postupka protiv njih. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!