U Frankfurtu proslavljeno 13 godina nezavisnosti Crne Gore

Trinaest godina nezavisnosti Crne Gore proslavljeno je u Frankfurtu, u organizaciji Saveza crnogorskih asocijacija Njemačke (SCANJ).

Proslavi su prisustvovali direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, ministar savjetnik u ambasadi Crne Gore u Berlinu Hamdi Hasani, generalni konzul Branislav Karadzić, konzul Dejanom Vuković, vice-konzulica Ilirjana Cungu-Medojević, generalna konzulica Republike Kosova u Frankfurtu Fatmire Musliu, konzul Republike Kosova u Frankfurtu Fidan Ibrahimi, konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Almir Hasanović i član predsjedništva Nacionalnog savjeta za strance i predsjednik Komisije za migraciju u Luksemburgu, Munir Ramdedović.

Tokom večeri uručene su zahvalnice zaslužnim udruženjima, pojedincima i donatorima Saveza – donatorima Saveza – generalnom konzulu Branislavu Karadžiću i konzulu Dejanu Vukoviću, kojima tokom godine ističe mandat.

Priznanja su im data kao znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju i besprijekoran rad sa dijasporom u Njemačkoj.

Uručili su ih predsjednik SCANJ-a Rifat Stanković i koordinator manifestacije Nedžad Nurković.

Podršku organizaciji manifestacije pružili su Šefko Balijagić i Ferid Zverotić iz Crnogorsko – njemačkog kulturnog i sportskog centra “Študgart”, Rašo Korać iz UDBK – Njemačka, Beka Selimanjin (“Plavskogusinjski merhatet”), Senad Mehović (“Evropa za opštinu Petnjica”), Mijaz Ramdedović (Bošnjačka kulturna i sportska zajednica Hannover), kao i mnogobrojni simpatizeri i sponzori.

Fetija Kalač iz Luxemburga donirala je tortu veličine metar sa metar.

U kulturno-zabavnom dijelu programa učestvovali su Lea Vratnica, prvi glas dijaspore Crne Gore, sestre Čindrak (duet violine i harmonike), folklorni ansaml iz Rožaja, pjevači…

Osman Destanović

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!