Janković: Kako Beograd da prihvati odgovornost za zločine ako je Vučić po bosanskim brdima mlatarao puškom

“Nema iskrenog sučeljavanja i prevazilaženja posljedica rata sve dok naše zemlje vode oni koji su nas u rat uveli ili njihova politička djeca”, istakao je Janković

Saša Janković (Foto: Printscreen)

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocijenio je da poricanjem srebreničkog masakra vlast u Srbiji građane “namjerno drži zakopane u prošlosti”, piše list “Danas” u izdanju od utorka, 4. jula.

“Kako će današnji službeni Beograd prihvatiti odgovornost za zločine ako je (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić u kožuhu po bosanskim brdima mlatarao puškom i stojao ispred džipa na kojem je na mrtvačkoj glavi šljem mirovnjaka UN”, upitao je Janković.

Lider Pokreta slobodnih građana ocijenio je da Srbija i srpski narod nisu krivi za genocid, ali da “pojedinci imaju manju ili veću odgovornost za njega”.

“Uprkos onome što su naučili da pričaju pred stranim diplomatama i medijima, oni i dalje proizvode konflikt koji im je najbolja odbrana od njihove nesposobnosti da zemlju vode ka prosperitetu”, rekao je Janković i dodao da sve to predstavlja veliku štetu po javni interes građana Srbije.

“Nema iskrenog sučeljavanja i prevazilaženja posljedica rata sve dok naše zemlje vode oni koji su nas u rat uveli ili njihova politička djeca”, istakao je Janković.

On je ponovio da će ići na komemorativni skup u Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice 11. jula, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Ovo je prvi put da sam pozvan i prvi put ću i otići”, rekao je Janković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!