BiH: Imam iz Tomislavgrada stradao u lovu, upucali ga misleći da je divljač

Vuković je u Zavidoviće došao za bajramske praznike da bi bio sa sestrom i porodicom, a u utorak veče se uputio u lov sa zetom Mesudom Krajnićem koji je nakon sinoćnjeg događaja smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede

Admir Vuković (Foto: Facebook)

Tridesetšestogodišnji Admir Vuković iz Zavidovića, koji je bio imam u Tomislavgradu, preminuo je u utorak veče u mjestu Stog, pored regionalnog puta Zavidovići – Olovo, nakon što je grupa lovaca greškom ispalila hitac u njegovom pravcu, piše klix.ba.

Vuković je rođen u Zavidovićima, a osam godina je bio imam u džematu Mokronoga Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad. U Zavidoviće je došao za bajramske praznike da bi bio sa sestrom i porodicom, a u utorak veče se uputio u lov sa zetom Mesudom Krajnićem koji je nakon sinoćnjeg događaja smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Amer ef. Jugo, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad, za Klix.ba je kazao da je informaciju o smrti Admira ef. Vukovića saznao jutros u sedam sati od džematlija.

“On je volio lov i redovno je slobodno vrijeme ispunjavao lovom, a osim toga bavio se i pčelarstvom. Bio je predan radnik, što se moglo vidjeti i oko njegove kuće i u haremu džamije o kojoj se brinuo. Vijest da je preminuo svima nam je teško pala”, kazao je ef. Jugo.

Iza Vukovića su ostali supruga Amra i dvoje djece, petogodišnji sin i osmogodišnja ćerka.

“Bio je vrijedan, podigao je infrastrukturu džemata, bio predan džematu i poslu, a magistrirao je u Velsu. Za nekoliko dana trebalo je da bude osam godina, koliko je u službi u Medžlisu islamske zajednice Tomislavgrad”, rekao je ef. Jugo.

Kako Klix.ba saznaje, Admir ef. Vuković i Mesud Krajnić nisu bili zajedno s osumnjičenima koji su uhapšeni, a čitav događaj je bio splet nesrećnih okolnosti.

Osumnjičeni P. H. i P. E. su Vukoviću i Krajniću došli iza leđa te su, misleći da se radi o divljači, pucali u njihovom pravcu.

Mještani Zavidovića su za Klix.ba izjavili da su i osumnjičeni iz izuzetno poštene porodice i da je dgađaj splet nesrećnih okolnosti zbog slabe vidljivosti na tom području.

“Obje osobe su lišene slobode i danas će biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistva i lake tjelesne povrede. Dežurni tužilac će, nakon primanja izvještaja i ispitivanja osumnjičenih, odlučiti o upućivanju mjere pritvora”, kazala je za Klix.ba stručna saradnica za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK, Naila Muratović.

Obdukcija tijela Admira Vukovića biće obavljena u Tuzli nakon završenog uviđaja, a u narednim danima biće poznato više detalja o tome o kakvoj se vrsti krivolova radilo na toj lokaciji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!