Sahranjen glumac Bogoljub Mitić: Vlasotince ispratilo Đošu na vječni počinak

Sahranjen po vlasotinačkim običajima, ali uobičajene kuknjave i leleka nije bilo, kao ni posmrtnog govora. “Smatrali smo da bi bilo suvišno. On je bio kao otvorena knjiga i sve je o sebi sam za života rekao”, kaže Đošin pobratim Zoran Stamenković

Foto: Facebook

Samo povremeni posmrtni marš, Oče naš, suze i uzdasi mogli su da se čuju u dugačkoj posmrtnoj koloni, a i tokom sahrane poznatog srpskog glumca i komičara Bogoljuba Mitića Đoše, koji je ispraćen do vječnog počinka na mjesnom groblju u rodnom Vlasotincu.

Iako je posljednjih decenija više provodio u Beogradu nego u čarobnoj varoši na Vlasini, iako se družio ili bio u društvu sa poznatim glumačkim i estradnim zvijezdama, malo ko je od tih ljudi bio na njegovoj sahrani, osim pjevača Hasana Duduća i Dekija Tončića, glumca iz Kruševca, piše “Blic”.

Foto: Facebook

Ali je zato izašlo da svom Bogiju oda poštu skoro cijelo Vlasotnce. Svi koji su mogli da izdrže vrelinu. Tu su bili i svi glumci iz njegove matične kuće Narodnog pozorišta u Leskovcu, sa direktorom Stankom Grujićem na čelu.

Posebnu poštu odao mu je i glumac tog pozorišta Predrag Pepi Smiljković, pozantiji kao Tika Špic, lik iz televizijske serije “Porodično blago”, u kojoj su dva prijatelja, dva kuma stekla popularnost i slavu.

Sahranjen po vlasotinačkim običajima, ali uobičajene kuknjave i leleka nije bilo, kao ni posmrtnog govora.

“Smatrali smo da bi bilo suvišno. On je bio kao otvorena knjiga i sve je o sebi sam za života rekao”, kaže za “Blic” Đošin pobratim Zoran Stamenković.

Sahrani su prisustvovali i predstavnici lokalnih vlasti iz Vlasotinca i Leskovca.

I kada su svi bacili zemlju preko sanduka i krenuli svojim kućama, uz porodičnu grobnicu ostala je njegova ucvijeljena udovica Jelena s neutješnim ćerkama Olgom i Natalijom, kao i Đošina majka Zorica i brat Igor.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!