Duže čekanje na američke vize

Uredbom, koju nisu komentarisale Bijela kuća i Stejt department, ukida se jedna od ranijih smjernica čiji je cilj bio da skrati rokove za odobravanje neuseljeničkih viza, uključujuči studentske i turističke vize

Foto: Printscreen

Čekanje na američke vize moglo bi da se produži pošto je predsjednik SAD Donald Tramp potpisao uredbu kojom se ukida jedna od smjernica Obamine administracije u pogledu rokova za izdavanje viza u američkim konzulatima.

Uredbom, koju nisu komentarisale Bijela kuća i Stejt department, ukida se jedna od ranijih smjernica čiji je cilj bio da skrati rokove za odobravanje neuseljeničkih viza, uključujuči studentske i turističke vize, javlja Glas Amerike.

U prethodnoj uredbi predsjednika Obame, od Stejt departmenta se zahtijevalo da osigura da sa 80 odsto podnosilaca zahtjeva za neuseljeničke vize budu obavljeni razgovori u roku od tri nedjelje po podnošenju zahtjeva.

Zvaničnik Bijele kuće rekao je Glasu Amerike da “predsjednik očekuje pažljivu i preciznu provjeru podnosilaca zahtjeva za vize, a ne ishitreni proces kako bi se izašlo u susret proizvoljnom roku”. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!