Nesvakidašnja priča: Zatvorenici pomogli stražaru koji se onesvijestio (VIDEO)

“Uzeli su njegov službeni telefon i pozvali policiju”, rečeno je iz šerifove kancelarije. Čak su mu skinuli i prsluk kako bi ga rashladili

Foto: Printscreen

Zatvorenici zatvora koji se nalazi u Polk okrugu u američkoj državi Georgia uradili su zaista neobičnu i nesvakidašnju stvar.

Zatvorski čuvar koji je bio u smjeni, nadgledajući zavorenike koji su radili na otvorenom području van zatvora se onesvijestio, a zatvorenici su mu odmah dotrčali i pomogli mu.

“Jedan od naših čuvara se onesvijestio dok je nadgledao zatvorenike kako izvršavaju zadatke i njih šestorica su odmah potrčali da mu pomognu. Uzeli su njegov službeni telefon i pozvali policiju”, rečeno je iz šerifove kancelarije, prenose američki mediji ovu zanimljivu vijest.

Oni su mu skinuli i prsluk kako bi ga rashladili, piše avaz.ba.

“U kriznoj situaciji pokazali su kako im je stalo do mojih čuvara. To govori mnogo i o mojim čuvarima, o načinu kako se ophode prema zatvorenicima. Posmatraju ih kao ljude i kao porodicu. Mogli su da urade šta god su htjeli. Bili su tamo sami. Da su ga ostavili, satima ga niko ne bi pronašao”, rekao je šerif okruga Polk Johny Moats.

Zatvorenik Greg Williams rekao je da su oni uradili ono šta su mislili da treba da urade.

“Po mom mišljenju, nije bilo bitno ko je tu zatvorenik, a ko nije. Radilo se o tome da je čovjek pao na zemlju i da smo morali da mu pomognemo”, izjavio je tv medije Williams.

Zatvorenici koji služe kazne za manje prestupe, nagrađeni su dezertom i picom. Čuvar koji se onesvijestio i kojem je bilo loše brzo se oporavio i vratio na posao. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!