Zločin u Plavu: Istraga još nije završena, Šoškić i Konatar se međusobno optužuju za ubistvo Gordane Dašić

Tužilaštvo očekuje saslušanje Gordaninog supruga Vuka Dašića (82), koji je zadobio teške povrede. Nakon toga će se jasnije znati koji je od dvojice osumnjičenih, Marko Šoškić (24) ili Aleksandar Konatar (35), direktni izvršilac ubistva starice

Istraga o brutalnom razbojništvu i ubistvu Gordane Dašić u Plavu još nije završena tužilaštvo očekuje saslušanje njenog supruga Vuka Dašića (82), koji je tom prilikom zadobio teške povrede.

Nakon toga će se jasnije znati koji je od dvojice osumnjičenih, Marko Šoškić (24) ili Aleksandar Konatar (35), direktni izvršilac ubistva starice, pišu Dnevne novine.

Obojica osumnjičenih, prenosi portal CdM, su priznali da su počinili razbojništvo, ali su, kada je u pitanju prebijanje i ubistvo starice, počeli međusobno da se optužuju.

U naredbi o sprovođenju istrage stoji da su 31. maja ove godine, oko pola noći, u mjestu Brezojevice kod Plava, u namjeri da od oštećenih Vuka i Gordane Dašić oduzmu novac, po prethodnom dogovoru iz koristoljublja Šoškić i Konatar sa umišljajem lišili života Gordanu, a pokušali da liše života i Vuka.

Osumnjičeni je takođe ispričao da je prethodno Konataru pokazao kuću u kojoj žive supružnici Dašić, navodeći da mu je rekao da se radi o starijim osobama.

“Konatar je tražio da mu nabavim fantomku, patike i metalnu štanglu. Rekao je da ih, ukoliko se budu opirali, treba ubiti, na šta sam se usprotivio. Rekao sam da to nikako ne dozvoljavam jer ja živim tu i ne želim da mi puca takva bruka”, ispričao je osumnjičeni.

U nastavku je do tančina ispričao kako su ušli u kuću Dašića koju je on dobro poznavao.

Sličnu verziju je ispričao i Konatar koji je priznao da je razbojništvo počinio jer su mu trebale pare kako bi vratio neke dugove, ali je negirao da je ubio staricu.

Konatar i Šoškić uhapšeni su 31. maja. Policija je za samo nekoliko sati rasvijetlila ovaj slučaj koji je šokirao mještane ove opštine na sjeveru.

Novac koji je nađen kod osumnjičenih, kako je rečeno iz policije, bio je krvav.

Šoškić je iz naselja koje je u blizini mjesta zločina.

Dašići su živjeli povučenim životom. Bavili su se stočarstvom, a nijesu imali djece.

Ovo nije prvi put da su pljačkaši napali Dašiće, a staračka domaćinstva i napuštene kuće su česte mete razbojnika u ovom gradu. Već nekoliko godina unazad pljačkaši obijaju napuštene kuće u selima ili vikendice gdje vlasnici dolaze samo preko ljeta. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!