Bosanac iz Amerike kupio sprat u kompleksu Porto Budva za sedam miliona eura

Vojinović je kao izbjeglica otišao u SAD i tamo otvorio porodičnu transportnu firmu. Cijeli sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imaće 20 apartmana sa restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima

Foto: Printscreen

Nakon 20-godišnjeg rada u SAD, Bosanac Svemir Vojinović je odlučio da ušteđeni novac uloži u Crnu Goru, pa je za sedam miliona eura kupio cijeli sprat u kompleksu Porto Budva, koji gradi “Alart centar – Budva – CG”.

Kako je Vojinović rekao “Pobjedi”, kao izbjeglica je otišao u SAD i tamo otvorio porodičnu transportnu firmu.

“Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, prije svega zbog kreditiranja. Na zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima”, kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer supruga i on vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthaus od 170 kvadrata u Budvi, kod iste kompanije, a potom su odlučili da kupe sprat u Porto Budvi.

“Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma može da se živi. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uslovima, ali tamo nema turističkih destinacija”, kaže Vojinović, prenosi portalanalitika.me.

On dodaje da posljednje četiri godine redovno dolazi iz SAD i da vidi mnogo pozitivnih promjena.

“Usluga je svake godine bolja, a sve je čistije i ljepše u Crnoj Gori”, naglašava Vojinović, koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

Cijeli sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imaće 20 apartmana sa restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

“Sin mi je rođen u SAD, ćerka je otišla kada je imala pet godina i nijesu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna”, kazao je Vojinović.

Kaže da bi svakom ko je uspio da nešto uštedi predložio da deset – 20 godina da dođe da uloži ovdje, jer će biti mnogo mirniji nego na zapadu.

“I kad isplatim svoju kuću u Americi godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi”, kazao je Svemir Vojinović i poručuje svima iz dijaspore da su ovdje svakako povoljniji uslovi za ulaganje.

“Normalno da ima biznis barijera kao i u svakoj državi, ali ljudi koji nijesu bili na zapadu to ne shvataju”, kazao je Vojinović.

Kompanija “Alart centar – Budva – CG” gradi Porto Budvu, stambeno-poslovni kompleks vrijedan 80 miliona eura na 100 metara od Starog grada.

Vlasnik Naser Ramaj najavio je završetak gradnje za kraj naredne godine i naglašava da je već prodato 80 odsto stambeno-poslovnog prostora. Kompleks se sastoji od dvije etaže garaža, dvije etaže tržnog centra (8.000 kvadrata), spa centra (3.500 kvadrata) i devet stambenih etaža. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!