Rusija: Ananiju Nikiću ukinut pritvor?

Nikić, koji je na osnovu crvene potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, potraživan zbog učestvovanja u planiranju terorističkog napada, uhapšen je 3. aprila u regiji Rostov, od kad se nalazio u pritvoru

Ruski pravosudni organi ukinuli su ekstradicioni pritvor Podgoričaninu Ananiju Nikiću, osumnjičenom za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra prošle godine, nezvanično saznaju “Dnevne novine”.

Nikić, koji je na osnovu crvene potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, potraživan zbog učestvovanja u planiranju terorističkog napada, uhapšen je 3. aprila u regiji Rostov, od kad se nalazio u pritvoru, podsjeća portalanalitika.me.

Ministarstvo pravde Crne Gore nekoliko dana kasnije poslalo je kompletnu prevedenu dokumentaciju ruskim vlastima na osnovu koje je traženo izručenje, ali povratni odgovor nijesu dobili od nadležnih ruskih institucija.

U međuvremenu, Nikić je pušten na slobodu.

Potjernica za Nikićem je raspisana nakon što je Specijalno državno tužilaštvo u naredbi za proširenje ove istrage uvrstilo i njegovo ime.

Tome je prethodila izjava bivšeg srpskog obavještajca Slavka Nikića koji je ispričao da mu je Ananije Nikić nudio da bude jedan od ključnih organizatora grupe koja je trebalo da izazove haos u Crnoj Gori.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!