Auto ostavile u Plavu i nestale: Organizovana potraga za Poljakinjom i Njemicom koje su 13. avgusta ušle u Crnu Goru

Automobil su ostavile 13. avgsuta na parkingu ispred jednog lokala u Plavu i rekle momku koji tu radi da neće biti u Plavu tri ili četiri dana. Nisu se javile ni Turističkoj organizaciji, ni nama u NP ‘Prokletije’, ni policiji…Pretpostavljamo da su pošle na planinarenje i moguće je da kampuju u dijelu u kom nema dometa, ali svakako od kad nas je policija kontaktirala tragamo za njima, kazao je Lalić

Foto: Privatna arhiva

Zaposleni u Nacionalnom parku “Prokletije”, planinari iz Plava, tamošnji policajci, službenici Granične policije, ali i pripadnici Gorske službe spasavanja Kosova danima tragaju za Njemicom Veronikom Majer i Poljakinjom Agatom Patiček koje su 13. avgusta na graničnom prelazu Grnčar ušle u Crnu Goru, pišu “Vijesti”.

Direktor NP “Prokletije” Admir Lalić “Vijestima” je rekao da su dan kasnije kontaktirale sa porodicom, koja je nakon toga i digla uzbunu.

“Automobil su ostavile 13. avgsuta na parkingu ispred jednog lokala u Plavu i rekle momku koji tu radi da neće biti u Plavu tri ili četiri dana. Nisu se javile ni Turističkoj organizaciji, ni nama u NP ‘Prokletije’, ni policiji…Pretpostavljamo da su pošle na planinarenje i moguće je da kampuju u dijelu u kom nema dometa, ali svakako od kad nas je policija kontaktirala tragamo za njima”, kazao je Lalić. 

Rekao je da je majka planinarke iz Njemačke, nakon što joj se ćerka nije javljala, kontaktirala Interpol u Visbadenu, a oni kolege u Podgorici.

“Ovdašnji Interpol je obavijesti OB Plav i Graničnu policiju, oni nas i od tada ih tražimo. Ne znamo u kom pravcu su planinarke otišle, što otežava potragu. Kada planinarima pokažemo njihove slike neko kaže ‘vidio sam ih ka Hajli’, neko ih je sreo na Đeravici, neko na Kosovu, ali se kasnije ispostavi da je to neko sasvim drugi. Ipak, gdje god jave da su primjećene idemo i tražimo”, rekao je on.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!