Crnogorska policija za četiri godine spriječila 39 likvidacija

Sumnja za najviše planiranih i izvršenih likvidacija posljednjih godina pripisana je sukobu kotorskih klanova “škaljarskog” i “kavačkog“

Službenici Uprave policije od 2015. godine spriječili su izvršenje čak 39 likvidacija.

Prema podacima iz Uprave policije, najviše ubistava osujećeno je tokom prošle godine – čak 21, piše “Dan”.

Sumnja za najviše planiranih i izvršenih likvidacija posljednjih godina pripisana je sukobu kotorskih klanova “škaljarskog” i “kavačkog“.

Njihov rat počeo je 2014. godine kada je nestalo 200 kilograma kokaina u Valensiji, navodi “Dan” i podsjeća da su već naredne godine krenuli brutalni obračuni i stravične likvidacije.

Prema podacima iz Uprave policije, tokom 2015. godine policijski službenici su, na osnovu operativnih saznanja, spriječili pet likvidacija, a naredne godine jednu.

Aktivnostima preduzetim u 2017. godini osujećeno je sedam ubistava, a 2018. čak 21.

U prvih šest mjeseci ove godine, kako je saopšteno iz kabineta pomoćnika direktora Uprave policije Enisa Bakovića, spriječeno je pet likvidacija.

Iz Uprave policije nijesu mogli da odgovore na pitanje da li su mete u ovim slučajevima, uglavnom, bili pripadnici zavađenih kotorskih klanova, prenosi rtcg.me.

Navedena krivična djela, prema svim pokazateljima, trebalo je da budu izvršena u sklopu sukoba između organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Crne Gore, a koje predstavljaju dio širih regionalnih struktura pojasnili su iz policije.

Likvidacije su, kako navode, spriječene preventivnim, proaktivnim i represivnim aktivnostima usmjerenim protiv djelovanja suprotstavljenih članova pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Crne Gore.

Aktivnosti su preduzimali pripadnici Sektora kriminalističke policije u saradnji i koordinaciji sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije i nadležnim tužilaštvima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!