Marković: Zahvalan sam Trampu, učinio je da Crna Gora postane planetarno popularna

“Prije ovog incidenta ja sam se sreo sa predsjednikom Trampom, rukovali smo se, razgovarali, zahvalio sam mu na podršci SAD-a našoj zemlji. Taj incident nema nikakve veze direktno sa mnom kao premijerom Crne Gore, jer sam bio u grupi lidera, a Tramp je samo želio da se približi Stoltenbergu i bude sa njim i to je bilo to”, kazao je Marković

Premijer Crne Gore Duško Marković je u ekskluzivnom intervjuu za “Politico“ kazao da, kada ga je predsjednik SAD Donald Tramp gurnuo na nedavnom sastanku NATO-a u Briselu, probijajući se pored njega, a onda ponosno namještao sako, to nije bio samo još jedan od uobičajenih Trampovih gafova, već nešto što je Crnu Goru učinilo planetarno poznatom.

Ono što je specifično je, kako piše “Politico”, je da je Tramp naletio na jednu od najsimboličnijih mogućih meta – lidera male balkanske zemlje koja je na svoj sopstveni rizik odlučila da postane članica NATO-a, uprkos pritiscima Rusije i tome što je Tramp prvi predsjednik SAD koji je od Drugog svjetskog rata doveo u pitanje budućnost NATO-a.

Marković je rekao za “Politico” da je u neku ruku zahvalan za Trampovu reakciju i njegov potez koji je, kako kaže, postao planetarno poznat, pa je cijeli svijet sada upoznat sa Crnom Gorom.

“Prije ovog incidenta ja sam se sreo sa predsjednikom Trampom, rukovali smo se, razgovarali, zahvalio sam mu na podršci SAD-a našoj zemlji. Taj incident nema nikakve veze direktno sa mnom kao premijerom Crne Gore, jer sam bio u grupi lidera, a Tramp je samo želio da se približi Stoltenbergu i bude sa njim i to je bilo to”, kazao je Marković, prenosi portal CdM.

Premijer Crne Gore je kazao da je većina medija okarakterisala Trampov potez kao guranje, ali da je to za njega samo bezazleni incident.

“Zahvalan sam što se taj incident desio jer nas je učinio poznatim. Učinio je Crnu Goru poznatom širom svijeta”, rekao je Marković.

On je, odgovarajući na pitanje da li je zabrinut zbog ponašanja Rusije, kazao da njihovo ponašanje nije demokratsko.

“Njihovo ponašanje nije u skladu sa civilizovanim političkim standardima, ali nas neće omesti na našem putu”, rekao je Marković.

Cjelokupni intervju za Politico možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!