Ko je Razija Dacić: 2000. osuđena na osam godina zbog smrti dvije djevojčice

Dacić i Dizdarević su u noći između 1. i 2. februara 1999. godine izazvale opasnost usljed koje su u požaru stradale njihove kćerke – jednogodišnja Dž. L. i jednomjesečna E. D. U optužnici se navodi da su Lukač i Dacić u Rožajama, u baraci napravljenoj od lako zapaljivog materijala, zapalile svijeću i ostavile je na drvenom stolu, a potom naložile šporet i otišle u Rožaje ostavljajući djevojčice same

Razija Dacić (Foto: Facebook)

Rožajka Razija Dacić uhapšena je sinoć zbog sumnje da je nožem ubila Boža Vujadinovića. Prema prvim informacijama, ona je Vujadinovića ubola nožem u predjelu srca. Međutim, ovo nije prvo krivično djelo Razije Dacić, jer je 2000. godine pravosnažno osuđena na osam godina zatvora zbog izazivanja požara u kojem su stradale njena jednomjesečna ćerka E. D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L, piše portal Standard.

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore osudilo je Rožajke Enisu Lukač i Raziju Dacić na po osam godina zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.

Dacić i Dizdarević su u noći između 1. i 2. februara 1999. godine izazvale opasnost usljed koje su u požaru stradale njihove kćerke – jednogodišnja Dž. L. i jednomjesečna E. D.

U optužnici se navodi da su Lukač i Dacić u Rožajama, u baraci napravljenoj od lako zapaljivog materijala, zapalile svijeću i ostavile je na drvenom stolu, a potom naložile šporet i otišle u Rožaje ostavljajući djevojčice same.

“Nakon 11 sati odsustvovanja one su se vratile do barake, od koje je ostalo zgarište“, pisalo je u optužnici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!