Riješena misterija: Zna se zbog čega se kuća Mitrovića iz Tršića “sama” grijala

Kuća Mitrovića je počela da se zagrijeva prije više od mjesec dana, pa je u objektu bilo toplo i kad se ne loži vatra i bez obzira na vremenske prilike. Na podovima u prizemlju temperatura prelazila 40 stepeni

Kuća Mitrovića (Foto: Printscreen)

Milentije Mitrović iz Tršića neće morati da se seli iz kuće, nakon što su stručnjaci utvrdili uzrok prekomjernog zagrijevanja objekta.

Kuća Mitrovića je počela da se zagrijeva prije više od mjesec dana, pa je u objektu bilo toplo i kad se ne loži vatra i bez obzira na vremenske prilike.

Da stvar bude još gora, građevinska inspekcija, koja je došla na Milentijev poziv, utvrdila je da “usljed prirodne pojave temperature ispod objekta, koja zagrijeva podove kuće, u prizemlju nije moguće boraviti i živjeti” kao i da “temperatura predstavlja neposrednu opasnost po živote i zdravlje porodice Mitrović i rješenjem će se zabraniti korišćenje stambenog objekta”.

Milentije kaže da je morao noćima da spava na promaji, ali i da nije smio da cijelu noć drži otvoren prozor i spoljna vrata kada ima zmija…

Kako prenosi “Kurir”, po svemu sudeći struja je kriva za zagrijevanje kuće Mitrovića, u kojoj je, na podovima u prizemlju, temperatura prelazila 40 stepeni. Stručnjak koga je angažovala gradska uprava utvrdio je da je problem kvar na konzoli kuće i već poslije pola sata od njegovog otklanjanja kuća se ohladila za nekoliko stepeni.

Milentije Mitrović (Foto: Printscreen)

“Jedan od dovodnih faznih provodnika bio je u kontaktu sa kućnom metalnom konzolom. Ova energija se preko armature i betona oslobađala najvjerovatnije u temeljima, a delimično i u zidovima kuće. Preliminarna mjerenja u roku od pola sata pokazala su da temperatura pada. Očekujemo da se tek narednog dana pod ohladi, ali trend ide nadolje i pratićemo stanje”, objasnio je Vladan Ristivojević, diplomirani elektroinženjer iz Loznice, koga je angažovala lokalna samouprava.

Milentiju Mitroviću pao je kamen sa srca.

On i supruga Radmila ipak će ostati tamo gdje žive već 40 godina i nema više nagađanja o termalnim izvorima, vulkanima, elektromagnetnom polju i ostalim čudima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!